Στα 68,67 δισ. ευρώ ανήλθε στο τέλος Νοεμβρίου το σύνολο των καταθέσεων στα ταμεία των κυπριακών τραπεζών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Από αυτά κεφάλαια 10,51 δισ. ευρώ μπήκαν κυρίως από τη Ρωσία ενισχύοντας την ανάκαμψη του νευραλγικού τομέα του International business.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, που δημοσιεύει η εφημερίδα "φιλελεύθερος", οι μεγάλες κυπριακές τράπεζες αλλά και οι ελληνικές, που πόνταραν στο κομμάτι των διεθνών δραστηριοτήτων βγήκαν κερδισμένες από τα ρωσικά κεφάλαια που έρχονται στην Κύπρο.
Η Τράπεζα Κύπρου πήρε τη μερίδα του λέοντος, βάζοντας στα ταμεία της 4,1 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 644,24 εκατ. ευρώ ήταν σε ευρώ από κατοίκους Κύπρου και 1,68 δισ. ευρώ από το εξωτερικό. Σε ξένο νόμισμα τα νέα κεφάλαια ήταν 834,07 εκατ. ευρώ από κατοίκους Κύπρου και 893,28 εκατ. ευρώ από το εξωτερικό.
Η Μarfin Popular Bank το εντεκάμηνο του έτους ενίσχυσε τις καταθέσεις της με 2,07 δισ. ευρώ οι οποίες ήταν 100,4 εκατ. ευρώ σε ευρώ από κατοίκους Κύπρου, 636,79 εκατ. ευρώ από το εξωτερικό, ενώ σε ξένο νόμισμα 693,75 εκατ. ευρώ προήλθαν από κατοίκους Κύπρου και 641,78 εκατ. ευρώ από το εξωτερικό.
Η Ελληνική Τράπεζα ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιό της κατά 383,63 εκατ. ευρώ και παρουσίασε απώλειες 105,36 εκατ. ευρώ από ξένο νόμισμα από την κατηγορία των μη κατοίκων Κύπρου.
Σημαντικά μερίδια και πολύτιμη ρευστότητα για τα χαρτοφυλάκιά τους από τη ροή καταθέσεων κέρδισαν οι ελληνικές τράπεζες, αποσπώντας από το σύστημα γύρω στα 2 δισ. ευρώ.
Η Αlpha Βank ενίσχυσε τις καταθέσεις της με 327,03 εκατ. ευρώ το εντεκάμηνο του έτους, η Εθνική Τράπεζα (Κύπρου) έβαλε στα ταμεία της το ποσό των 543,14 εκατ. ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς 325,22 εκατ. ευρώ και η Εμπορική Τράπεζα 20,75 εκατ. ευρώ.
Πιο σκληρή στον ανταγωνισμό εμφανίζεται η Εurobank ενισχύοντας το καταθετικό της χαρτοφυλάκιο με 707,81 ευρώ εκατ. από την αρχή του χρόνου.