Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Δεκ-2010 10:34

  Ξεκίνησε η εμπορική λειτουργία του Ήρων ΙΙ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Την εμπορική λειτουργία του νέου θερμοηλεκτρικού σταθμού Ήρων ΙΙ ξεκίνησαν το Νοέμβριο η GDF Suez και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

  Σε σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι ο ΗΡΩΝ ΙΙ είναι ένας Θερμοηλεκτρικός Σταθμός Συνδυασμένου Κύκλου, ονομαστικής ισχύος 435 MW, με καύσιμο Φυσικό Αέριο. Aνήκει στην GDF SUEZ  (50%) και στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (50%) και βρίσκεται στην περιοχή της Θήβας στη Βοιωτία. Ο σταθμός κατασκευάστηκε επιτυχώς από την ΤΕΡΝΑ ΑΕ.

  Ο αποδοτικότερος σταθμός στην Ελλάδα

  Ο ΗΡΩΝ ΙΙ είναι ο πλέον σύγχρονος Θερμοηλεκτρικός Σταθμός Συνδυασμένου Κύκλου στην Ελλάδα με απόδοση 58%, όταν ο μέσος όρος της απόδοσης των εγκατεστημένων στην Ελλάδα μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με Φυσικό Αέριο δεν ξεπερνά το 54%. Η υψηλή απόδοση της μονάδας μεταφράζεται σε μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και, επομένως, σε χαμηλές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου [διοξειδίου του άνθρακα (CO2)], που καθιστούν τη συγκεκριμένη μονάδα εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον.

  Ο κ. Γεώργιος Περιστέρης, Πρόεδρος του ΔΣ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υπογράμμισε: «Έχοντας ήδη σημαντική παρουσία στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέσω της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ», ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναπτύσσεται περαιτέρω στον ενεργειακό τομέα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό Συνδυασμένου Κύκλου της ΗΡΩΝ ΙΙ διότι παρόμοιοι σταθμοί είναι οι πλέον αποδοτικοί που υπάρχουν.» 

  Ο κ. Stéphane Brimont, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GDF SUEZ Energy Europe, δήλωσε: «Ο ΗΡΩΝ ΙΙ επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευση της GDF SUEZ για βιώσιμη ανάπτυξη. Με αυτό το σύγχρονο, ευέλικτο και με χαμηλές εκπομπές CO2 σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, η GDF SUEZ είναι σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις προσπάθειες της Ελλάδας για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή ενέργειας»

  Πρωτοποριακή Χρηματοδότηση

  Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, η ΗΡΩΝ ΙΙ ολοκλήρωσε την διαδικασία έκδοσης ομολογιακού δανείου ύψους €200 εκατομμυρίων (ένα μίγμα corporate και project finance) από Όμιλο Ελληνικών και Ξένων Τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Η συναλλαγή αυτή είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα μετά την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

  Ο Γενικός Διευθυντής της ΗΡΩΝ ΙΙ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΕ Δημήτρης Γεωργαντώνης δήλωσε σχετικώς: «Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η GDF SUEZ έχοντας ολοκληρώσει μια επένδυση της τάξεως των 300 εκατομμυρίων ευρώ ενισχύουν έμπρακτα την επιχειρηματική τους παρουσία στην Ελλάδα, παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια με τον αποδοτικότερο τρόπο.»

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ