Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 26-Νοε-2010 19:03

    Revoil: Πτώση κερδών και αύξηση εσόδων στο εννεάμηνο

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Πτώση κερδών και αύξηση εσόδων εμφάνισε στο εννεάμηνο του 2010 ο όμιλος Revoil. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη έκλεισαν στα 1,33 εκατ. έναντι 1,80 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Επισημαίνεται ότι η φετινή εννεάμηνη περίοδος έχει επιβαρυνθεί με το ποσό των 344 χιλιάδων ευρώ περίπου λόγω της έκτακτης εισφοράς κοινωνικής ευθύνης. 

    Ο κύκλος εργασιών του ομίλου παρουσίασε αύξηση 28,91% λόγω των αυξήσεων του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και διαμορφώθηκε στα 522,1 εκατ. ευρώ, έναντι 405 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2009. 

    Οι πωλούμενες ποσότητες καυσίμων (βενζίνες και πετρέλαιο κίνησης) του Ομίλου το εννεάμηνο του 2010 κυμάνθηκαν στα περσινά επίπεδα και ανήλθαν στα 387,8 εκατ. λίτρα, έναντι 388.7 εκατ. λίτρα το εννεάμηνο του 2009, με το σύνολο της Ελληνικής αγοράς καυσίμων να κινείται σε διψήφια νούμερα πτώσης. Οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης λόγω της πτώσης της κατανάλωσης και του ήπιου χειμώνα, παρουσίασαν πτώση 15% ακολουθώντας το σύνολο της αγοράς που κατέγραψε ανάλογες απώλειες. 

    Επιπρόσθετα οι πωληθέντες όγκοι λιπαντικών του Ομίλου παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 15,4%. 

    Τα μεικτά κέρδη έκλεισαν στα 16,38 εκατ. ευρώ από 17,93 εκατ. το εννεάμηνο του 2009 παρουσιάζοντας πτώση 8,64%, κυρίως λόγω της μείωσης των πωλούμενων όγκων στο πετρέλαιο θέρμανσης. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 5,27 εκατ. ευρώ από 5,66 εκατ. το 2009. Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 2,25 εκατ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του 2010 έναντι 2,73 εκατ. το 2009.
     
    Τα συγκεντρωτικά συνολικά έσοδα του Ομίλου μετά από φόρους έκλεισαν στις 209 χιλιάδες ευρώ από 1,8 εκατ. ευρώ το περσυνό εννεάμηνο, λόγω των συναλλαγματικών διαφορών μετατροπής ευρώ/δολλαρίου από την ενοποίηση της πλοιοκτήτριας εταιρείας Lyrics Navigation LTD. 

    Η ελληνική αγορά πετρελαιοειδών συνεχίζει να δοκιμάζεται από την μειωμένη ζήτηση λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας και των υψηλών τιμών στα καύσιμα λόγω των αυξήσεων των φόρων. Σε αυτό το περιβάλλον ο Όμιλος REVOIL στους πρώτους εννέα μήνες του 2010 συνέχισε την εμπορική πολιτική προσέλκυσης νέων αποδοτικών πρατηρίων, προσθέτοντας 42 νέα σημεία πώλησης, ανεβάζοντας το μερίδιο αγοράς του στην εγχώρια εμπορία πετρελαιοειδών άνω του 7%. Παράλληλα ολοκλήρωσε το rebranding, ανανεώνοντας την εταιρική του εικόνα στο σύνολο του δικτύου πρατηρίων του. 

    Η είσοδος του Ομίλου στην Ποντοπόρο Ναυτιλία μέσω της 100% θυγατρικής του ΑΡΙΣΤΟΝ Εταιρίας Επενδύσεων στην Ποντοπόρο Ναυτιλία, η αγορά και η ναύλωση του πρώτου πλοίου, ανοίγουν για τον Όμιλο νέους ορίζοντες διαφοροποιώντας τους τομείς εμπορικής δραστηριότητας με την προσθήκη ενός κλάδου με σημαντικά περιθώρια κέρδους, απαλλασσόμενο εγχώριων οικονομικών συνθηκών.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ