08:00 09/11
Startups: Τα μισά επενδυτικά κεφάλαια πηγαίνουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Επενδύσεις 35 δισ. δολαρίων σε εταιρείες ΑΙ στο τρίτο τρίμηνο.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:24
Εγκεκριμένες γραμμές χρηματοδότησης (repo lines) ύψους 4,7 δισ. ευρώ από διεθνείς τράπεζες, με εγγύηση ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου διαθέτει η Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για οκτώ συνολικά ξένες τράπεζες.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διάρκεια αυτών των repos είναι έως 12 μήνες, με όρους ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς για τις τρέχουσες συνθήκες αγοράς. Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος να ανακτήσει σταδιακά πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές, προς όφελος ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας.
Η Εθνική Τράπεζα, καταλήγει η ανακοίνωση, θα συνεχίσει με συνέπεια την προσπάθεια διεύρυνσης των πηγών χρηματοδότησής της από τις διεθνείς αγορές.
Παπακωνσταντίνου: Σημαντικό βήμα η κίνησης της Εθνικής