14:13 08/09
Mega deal 17 δισ. δολ. μεταξύ SpaceX και EchoStar
Το deal αφορά στην αγορά φάσματος και είναι μεταξύ μεγαλύτερων συμφωνιών φέτος.
Το ποσό των 1.942.977,05 ευρώ, νομιμοτόκως από επιδόσεως της αγωγής, υποχρεούται να καταβάλει στην Newsphone το Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με την υπ΄ αριθμό 1917/2010 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ωστόσο ότι η αγωγή έγινε δεκτή εν μέρει και συγκεκριμένα, κατά το μέρος που στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ η Newsphone είχε καταθέσει αγωγή εναντίον 1. του Ελληνικού Δημοσίου και 2. του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων. Η αγωγή κατά τα λοιπά απερρίφθη.
Η εταιρεία προτίθεται να προσβάλει με Αναίρεση Ενώπιον του Συμβουλίου Της Επικρατείας την ανωτέρω απόφαση.
Η εταιρεία ενημερώνει ότι αναμένεται η έκδοση απόφασης επί της παρεπίμπτουσας αγωγής αναφορικά με την αξίωση της για τον αναλογούντα, στα στην ανωτέρω αγωγή αιτούμενα κονδύλια, Φ.Π.Α.