14:13 08/09
Mega deal 17 δισ. δολ. μεταξύ SpaceX και EchoStar
Το deal αφορά στην αγορά φάσματος και είναι μεταξύ μεγαλύτερων συμφωνιών φέτος.
Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ορίστηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Σάος, στην οποία μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η πώληση θυγατρικών και ακινήτων καθώς και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1. Υποβολή προς έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της δέκατης εβδόμης (17ης) Εταιρικής Χρήσης 2009 (από 1.1.2009 έως 31.12.2009) μετά από ανάγνωση των Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Πιστοποιητικού Ελέγχου του Ορκωτού Λογιστή και απόφαση για τη μη διανομή μερίσματος.
2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για τη χρήση 2009.
3. Εκλογή ενός Τακτικού και ενός Αναπληρωματικού Ελεγκτή – Λογιστή από το σώμα των Ορκωτών Ελεγκτών για τον έλεγχο της χρήσης 1.1.2010 έως 31.12.2010 και καθορισμός της αμοιβής τους.
4. Έγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρήση 2009, και προέγκριση ανώτατου ορίου αμοιβών για τη χρονική περίοδο από 1.1.2010 έως 31.12.2010.
5. Υποβολή προς έγκριση των αναμορφωμένων ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της 16ης εταιρικής χρήσης 2008 (1.1.2008 έως 31.12.2008) κατόπιν της απαίτησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
6. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με παραίτηση του δικαιώματος συμμετοχής των παλαιών μετόχων προκειμένου να συμμετάσχουν πιστωτές που έχουν συνάψει συμφωνία με την εταιρεία στα πλαίσια της υπαγωγής της στο άρθρο 99 του Ν. 3588/2007.
7. Τροποποίηση άρθρου 4 του Καταστατικού της εταιρείας.
8. Έγκριση για πώληση θυγατρικών ναυτικών εταιρειών και εξουσιοδότηση στα μέλη του Δ.Σ. για την εκτέλεση των απαραίτητων διαδικασιών.
9. Έγκριση για πώληση ακινήτων της εταιρείας και εξουσιοδότηση στα μέλη του Δ.Σ. για την εκτέλεση των απαραίτητων διαδικασιών.
10. Έγκριση αντικατάστασης μέλους Δ.Σ.
11. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.
Σημειώνεται πως σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για την λήψη απόφασης επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, η τυχόν α’ επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση θα συνέλθει την 17η Νοεμβρίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ. στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.