Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Σεπ-2010 09:55

  Φθάνει η ώρα των συμβούλων στον ΟΠΑΠ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με την επιλογή ενός από τους υποψήφιους συμβούλους που συμπεριλαμβάνονται στην προς εξέταση λίστα των ενδιαφερόμενων για να αναλάβουν τη σύνταξη των σχετικών προδιαγραφών, προχωρά ο διεθνής διαγωνισμός της ΟΠΑΠ Α.Ε. για την επιλογή νέου τεχνολογικού παρόχου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι PwC, KPMG, Ernst&Young, Deloitte, Grand Thornton και η Accenture. Όπως αναφέρουν πηγές της διοίκησης του Οργανισμού, πρόθεση είναι να πραγματοποιηθεί σύντομα η τελική επιλογή για την πρόσληψη τεχνικού και νομικού συμβούλου, ο οποίος και θα συντάξει τις προδιαγραφές του διαγωνισμού.

  Οι επικεφαλής της ΟΠΑΠ επιθυμούν η προκήρυξη για την παροχή λειτουργικού συστήματος, υπηρεσιών υποστήριξης, την προμήθεια πάγιου εξοπλισμού, καθώς και την εγκατάσταση, λειτουργία και μετάβαση στο νέο σύστημα να πραγματοποιηθεί μέσα στο φθινόπωρο, όπως άλλωστε αναφέρθηκε μετά και την ανανέωση της συμφωνίας με την Intralot.

  Τότε η διοίκηση τόνισε πως θα ξεκινήσει έγκαιρα τις απαιτούμενες ενέργειες για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού, φιλοδοξώντας με τη λήξη της σύμβασης να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες. Πολλά, βέβαια, θα εξαρτηθούν και από την εξέλιξη της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

  Με βάση τις κατευθύνσεις που έχουν ήδη δοθεί από τους διοικούντες, κεντρικός άξονας του διαγωνισμού αναμένεται να αποτελέσει η οικονομική προσφορά των εταιρειών που θα συμμετάσχουν, ενώ για το τεχνικό σκέλος η διαδικασία, σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις, θα περιλαμβάνει διαδικασία pass/ fail και όχι αξιολόγηση με βαθμολογία που θα προσμετρηθεί στην επόμενη φάση.

  Πάντως, ακόμη και εντός του Οργανισμού, στελέχη αναφέρονται στον επικείμενο διαγωνισμό ως μια «εξαιρετικά δύσκολη αποστολή». Η σύνταξη των τευχών και των προδιαγραφών του διαγωνισμού αναμένεται να αποτελέσει πεδίο ιδιαίτερης σπουδής και να απαιτήσει χρόνο που ίσως θέσει σε κίνδυνο το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, έστω και σε προκαταρκτικό στάδιο.

  Επιπλέον, η «παράδοση» που συνοδεύει αντίστοιχους διαγωνισμούς της ΟΠΑΠ -καθυστερήσεις, ενστάσεις επί ενστάσεων και εν τέλει ακύρωσή τους- λειτουργεί εξίσου επιβαρυντικά για τη διαδικασία. Δεν είναι τυχαίο, ότι ακόμη και μέλη της διοίκησης εκτιμούν ότι θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια -ανεξαρτήτως ΟΠΑΠ- για να τηρηθούν οι χρόνοι που έχουν τεθεί.

  N. X.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ