Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 09-Φεβ-2026 12:11

    Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στις 25/2 από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό

    Υπουργείο Εργασίας 17.10.2023
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του τουρισμού και επισιτισμού στις 25 Φεβρουαρίου, καθώς και απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας, αποφάσισε ομόφωνα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι διεκδικήσεις είναι οι εξής:

    "- Επίδομα ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στο 80%, όπως ισχύει και στο τακτικό επίδομα ανεργίας.

    - Επαναφορά της απονομής του εφάπαξ στην 20ετία, όπως ίσχυε δεκαετίες πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου.

    - Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό με αυξήσεις και 5ήμερο, 40ωρο και, σε περίπτωση εργασίας την 6η ημέρα, προσαύξηση, όπως ορίζει ο νόμος και για άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

    - Ελεγκτικοί μηχανισμοί ικανοί να διασφαλίσουν όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων, καθώς και την υγεία και την ασφάλειά τους".

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ