Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 15-Σεπ-2025 21:58

    Μαδούρο: Επιθετική η συμπεριφορά των ΗΠΑ - Οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί σε μεγάλο βαθμό

    ΑΜΠΕ - 28561806
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα πρόσφατα επεισόδια μεταξύ της χώρας του και των ΗΠΑ αποτελούν "επιθετικότητα" εκ μέρους των ΗΠΑ και όχι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, και ότι δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των κυβερνήσεων.

    Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει ενισχύσει την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη νότια Καραϊβική, στο πλαίσιο της, όπως λέει, καταστολής των διακινητών ναρκωτικών.

    Αυτό το μήνα, μια στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ σκότωσε 11 άτομα και βύθισε ένα σκάφος από τη Βενεζουέλα που, σύμφωνα με την κυβέρνηση Τραμπ, μετέφερε παράνομα ναρκωτικά.

    Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να δικαιολογήσει την έναρξη μιας "εγκληματικής επίθεσης" κατά της χώρας μου, δήλωσε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία παρευρέθηκαν ανώτατοι στρατιωτικοί και άλλοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Reuters.

    "Δεν πρόκειται για ένταση. Πρόκειται για μια συνολική επιθετικότητα, μια δικαστική επιθετικότητα όταν μας ποινικοποιούν, μια πολιτική επιθετικότητα με τις καθημερινές απειλητικές δηλώσεις τους, μια διπλωματική επιθετικότητα και μια συνεχιζόμενη επιθετικότητα στρατιωτικού χαρακτήρα", δήλωσε ο Μαδούρο.

    Ο Μαδούρο, η κυβέρνηση του οποίου έχει συναντηθεί ιστορικά με αξιωματούχους των ΗΠΑ για να διαπραγματευτεί τα πάντα, από την απελευθέρωση ομήρων έως τις συνθήκες για τις εκλογές, είχε δηλώσει αυτό το μήνα ότι οι επικοινωνίες μεταξύ των δύο κυβερνήσεων είχαν υποστεί ζημιά.

    Εξακολουθεί να υπάρχει βασική επικοινωνία για να διευκολυνθεί η επιστροφή των Βενεζουελάνων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Μαδούρο.

    "Οι επικοινωνίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ έχουν εγκαταλειφθεί, έχουν εγκαταλειφθεί από αυτούς με τις απειλές τους για βόμβες, θάνατο και εκβιασμό", δήλωσε ο Μαδούρο.

    Η κυβέρνηση Τραμπ έχει δώσει ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με την επίθεση της περασμένης εβδομάδας, παρά τις απαιτήσεις των μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ να δικαιολογήσει η κυβέρνηση την ενέργεια αυτή.

    Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, η οποία δηλώνει ότι έχει αναπτύξει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών και την υπεράσπιση της χώρας, έχει δηλώσει ότι κανένας από τους νεκρούς δεν ανήκε στη συμμορία Tren de Aragua, όπως ισχυρίζεται η Αμερική.

    Ο Μαδούρο έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι η Αμερική ελπίζει να τον απομακρύνει από την εξουσία.

    Η κυβέρνηση Τραμπ έχει υποστηρίξει την αντιπολίτευση της χώρας, η οποία ισχυρίζεται ότι κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του περασμένου έτους, και όχι ο Μαδούρο.

    Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό αναχαίτισε παράνομα, επιβιβάστηκε και κατέλαβε ένα βενεζουελάνικο αλιευτικό σκάφος για οκτώ ώρες στα ύδατα της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης της χώρας της Νότιας Αμερικής.

    Ο Μαδούρο επανέλαβε την κατηγορία τη Δευτέρα, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ "αναζητούσαν ένα περιστατικό".

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ