Συνεχης ενημερωση

    Σάββατο, 02-Αυγ-2025 19:43

    Η τεχνητή νοημοσύνη σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αγαίου για καθαρές θάλασσες – Εφαρμογή για κινητά

    Η τεχνητή νοημοσύνη σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αγαίου για καθαρές θάλασσες – Εφαρμογή για κινητά
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Μία νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνουν άμεσα για περιστατικά ρύπανσης στη θάλασσα δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο πλασίο του έργου Interreg IPA ADRION Prevent, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.

    Η εφαρμογή καθώς και η νέα ψηφιακή πλατφόρμα που αναπτύχθηκε για τις ανάγκες του έργου από το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ερευνητικού Κέντρου "Δημόκριτος", εταίρο επίσης του έργου, παρουσιάστηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.


    Η πλατφόρμα περιλαμβάνει μια σύγχρονη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, με την οποία οι χρήστες μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στον εντοπισμό και την καταστολή της θαλάσσιας ρύπανσης. Συγκεκριμένα, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να φωτογραφίσει το σημείο όπου εντοπίζει ρύπανση – στη θάλασσα ή στην ακτή – και να αποστείλει τη φωτογραφία μέσω της εφαρμογής. Το οπτικό υλικό αποθηκεύεται σε βάση δεδομένων που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη (AI), προκειμένου να διευκολύνεται η καταγραφή, η επεξεργασία και η διαχείριση των περιστατικών ρύπανσης.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://prevent.iwelli.com/

    Πηγή: ΕΡΤnews 

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ