Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 15-Ιουν-2025 23:15

    ΠΕΝΕΝ: 24ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της Αδριατικής

    ΠΕΝΕΝ: 24ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της Αδριατικής
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία της Αδριατικής προχωρά από αύριο Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 και ώρα 06:00 η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού), με ισχύ έως τις 06:00 το πρωί της Τρίτης 17 Ιουνίου. Η απεργία αφορά τα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία (Ε/Γ-Ο/Γ) που δραστηριοποιούνται στις γραμμές της Αδριατικής και έρχεται ως συνέχεια της κινητοποίησης των ναυτεργατών στις 2 και 3 Απριλίου.

    Οι ναυτεργάτες διεκδικούν κατοχύρωση δύο ρεπό εκτός πλοίων ανά μήνα, εξίσωση μισθών με βάση τη ΣΣΕ της Ακτοπλοΐας, επαναφορά των οργανικών συνθέσεων σύμφωνα με το ΠΔ 177/74, θεσμοθέτηση των εξπρές δρομολογίων και διπλασιασμό της αμοιβής για εργασία στο γκαράζ.

    Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ σε ανακοίνωσή της τονίζει πως η απεργία αποτελεί μήνυμα αποφασιστικότητας και δεν πρόκειται να υπάρξει υποχώρηση χωρίς ουσιαστικές λύσεις.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ