Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 01-Απρ-2025 16:36

    ΙΣΑ: Απλοποίηση της διαδικασίας απόδοσης του Ψηφιακού Τέλους Συναλλαγής από τις ετήσιες συνδρομές

    ΙΣΑ: Απλοποίηση της διαδικασίας απόδοσης του Ψηφιακού Τέλους Συναλλαγής από τις ετήσιες συνδρομές
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Δεκτό έγινε το αίτημα του ΙΣΑ για απλοποίηση της διαδικασίας απόδοσης του Ψηφιακού Τέλους Συναλλαγής, από τις ετήσιες συνδρομές που καταβάλλουν τα μέλη του.

    Ειδικότερα, στη διάταξη του άρθρου 213 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται ότι καταργείται η υποχρέωση καταβολής Ψηφιακού Τέλους Συναλλαγής (άρθρο 19 του ν. 5177/2025), σε χρηματικά ποσά ή συνδρομές που καταβάλλονται σε επιμελητήρια, ενώσεις, συλλόγους και σωματεία από τα μέλη τους.

    Ο ΙΣΑ με επιστολή του προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ.Πιτσιλή την 1η Μαρτίου 2025 ζήτησε "τόσο για τον ΙΣΑ όσο και για τις ενώσεις και σωματεία να απλουστευτεί η διαδικασία ώστε στην υποβολή της δήλωσης να αναγράφεται συγκεντρωτικά το σύνολο του ποσού των εισπραττόμενων συνδρομών ανά μήνα και το ποσό του ΨΤΣ που είναι προς απόδοση (πατήστε εδώ)",κάτι που έγινε αποδεκτό.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ