Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 31-Ιαν-2025 23:58

    Τι αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής για την ΕΔΕ για τα Τέμπη

    Τι αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής για την ΕΔΕ για τα Τέμπη
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Σχετικά με ρεπορτάζ και δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο για Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις για τα Τέμπη πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος διευκρινίζουν ότι:

    "Στις 30 Ιουλίου 2024, η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας απέστειλε στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος έγγραφο που γνωστοποιούσε την άσκηση ποινικής δίωξης σε 4 στελέχη της Πυροσβεστικής αναφορικά με πράξεις και παραλείψεις κατά την εκτέλεση προανακριτικού έργου στην υπόθεση των Τεμπών.

    Την 1η Αυγούστου 2024 ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, την οποία ανέλαβε ο Αντιστράτηγος- Υπαρχηγός του ΠΣ.

    Μετά τις κρίσεις και τις αλλαγές στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, η διενέργεια της εν εξελίξει ΕΔΕ ανατέθηκε στον Αντιστράτηγο- Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, προκειμένου να την ολοκληρώσει.

    Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί άλλη ΕΔΕ που ασκήθηκε σε βάρος των προσώπων, που συνέταξαν την αρχική έκθεση αυτοψίας για το δυστύχημα των Τεμπών. Ο έλεγχος αυτός ολοκληρώθηκε 15 Μαρτίου 2024 και κατέληξε στην επιβολή κυρώσεων εις βάρος των ελεγχθέντων ανακριτικών υπαλλήλων".

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ