Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 10-Δεκ-2024 14:31

    Δεκάδες συλλήψεις για υπόθεση διαφθοράς σε πολεοδομίες – Οι ταρίφες για το "γρηγορόσημο"

    Δεκάδες συλλήψεις για υπόθεση διαφθοράς σε πολεοδομίες – Οι ταρίφες για το "γρηγορόσημο"
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19:54

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

    Στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 21 άτομα, για την υπόθεση διαφθοράς σε πολεοδομίες.

    Πρόκειται για τις πολεοδομίες σε Σιθωνία και Προποντίδα Χαλκιδικής και ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται υπάλληλοι Πολεοδομίας, μηχανικοί αλλά και ένας πρώην δήμαρχος.

    Η υπόθεση αφορά παράνομες εκδόσεις αδειών, "γρηγορόσημα" κ.ά, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών έχει κατασχεθεί μεγάλο χρηματικό ποσό.

    Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελία μηχανικού. Αφορούσε τη διαδικασία έκδοσης πολεοδομικών αδειών και "γρηγορόσημα". Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται πως παρείχαν υπηρεσίες που συνδέονταν με την παράνομη έγκριση πολεοδομικών αδειών και τη διεκπεραίωση παράνομων αιτημάτων. Όλα αυτά με το "αζημίωτο", ώστε να εξασφαλιστεί η ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων και να παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικοί και νομικοί σκόπελοι.

    Η δικογραφία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της δωροληψίας- δωροδοκίας κ.ά. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν τα επόμενα 24ωρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου.

    Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται να κάνει η ΕΛ.ΑΣ. μετά το πέρας των ερευνών.

    Οι ταρίφες

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ταρίφα για το "γρηγορόσημο" έφτανε τις 250 - 1.000 ευρώ και για την έγκριση μιας παράνομης κατασκευής ή ενέργειας τις 1.000 - 20.000 ευρώ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των έξι υπαλλήλων είναι και οι διευθυντές των πολεοδομιών, ενώ ο πρώην δήμαρχος που εμπλέκεται είναι και σε δικαστική διαμάχη με τον νέο δήμαρχο για τέτοιες υποθέσεις.

    Η έρευνα φαίνεται πως ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και ήδη έχουν ταυτοποιηθεί αρκετές περιπτώσεις.

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ