Κυριακή, 01-Σεπ-2024 13:27
Δ. Κουρέτας (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): Απομακρύνθηκε το 99% των νεκρών ψαριών από τον Παγασητικό

To 99% των νεκρών ψαριών έχει πλέον απομακρυνθεί από τον Παγασητικό Κόλπο, δήλωσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.
Ο Δ. Κουρέτας ανέφερε επίσης ότι 270 τόνοι νεκρών ψαριών οδηγήθηκαν σε αποτέφρωση σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ 4-5 τόνοι σε υγειονομική ταφή η οποία σύμφωνα με τον περιφερειάρχη έγινε σε χώρο ασφαλή στο Δήμο Βελεστίνου αφού είχε εκδοθεί η περιβαλλοντική άδεια.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί άδεια κολύμβησης για όλες τις παραλίες του Βόλου, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα δημόσιας υγείας.
Όσον αφορά την απόδοση ευθυνών είπε ότι "όλοι έβγαλαν την ουρά τους απ’ έξω. Οργανισμός Λιμένος Βόλου, Δήμος Βόλου, ΤΕΟΒ, Φορέας Διαχείρισης της Κάρλας κι έπρεπε εμείς να διαχειριστούμε όλη αυτή την κατάσταση με τα νεκρά ψάρια, όπως και κάναμε". Παράλληλα, επισήμανε ότι εδώ και 12 ημέρες είχε προειδοποιήσει τόσο τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, όσο και τον Δήμο Βόλου για το πρόβλημα. "Το δίχτυ αυτό θα μπορούσε να είχε μπει πολύ νωρίτερα" είπε.
Διαβάστε ακόμη: