Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 11-Ιουλ-2024 21:26

    Τούρκος ψαράς "εφηύρε" χτύπημα στη βάρκα του από το ελληνικό Λιμενικό

    Τούρκος ψαράς "εφηύρε" χτύπημα στη βάρκα του από το ελληνικό Λιμενικό
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Οι Τούρκοι, παρά το υποτιθέμενο καλό κλίμα με την Ελλάδα τον φυσικά διατυμπανίζει και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πράττουν τα συνήθη και "φτιάχνουν κλίμα" στο Αιγαίο καταγγέλλοντας ότι δήθεν ψαράδικο σκάφος τους χτυπήθηκε από την Ελληνική Ακτοφυλακή.

    Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο "Ιλκέρ Οζντεμίρ" ψάρευε σε διεθνή ύδατα, όταν το σκάφος του άρχισε να μπάζει νερό αφού χτυπήθηκε από σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής σε απόσταση 3 μιλίων από τη Ζουράφα".

    Το πιο περιεργο της υπόθεσης είναι ότι ο προβοκάτορας ψαράς αντί να επικοινωνήσει με τις τουρκικές αρχές, επικοινώνησε με έναν εκ των εμπνευστών της "Γαλάζιας Πατρίδας", απόστρατο ναύαρχο Τζεμ Γκιουρντενίζ.

    Ο ψαράς Οζντεμίρ, ανέφερε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα veryansintv πως δέχτηκε επίθεση από το ελληνικό λιμενικό.

    Ο Τούρκος αυτός είναι γνωστός στις ελληνικές αρχές και από παρόμοιες προβοκατόρικες ενέργειες και κατά το παρελθόν, όπως φαίνεται στο βίντεο:

    Ο απόστρατος ναύαρχος Gürdeniz έκανε μια ανάρτηση σχετικά με το θέμα στον λογαριασμό του X. Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει:

    "Προσοχή, αυτό το tweet δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης. Μόλις τώρα στις 11.44, ο İlker Özdemir, ένας λάτρης της γαλάζιας πατρίδας από την Gökçeada, ένας ψαράς που έχει σταθεί απέναντι στην ελληνική ακτοφυλακή και έχει υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας στους βράχους της Καμηλοπάρδαλης (Ζουράφα) στο Βόρειο Αιγαίο, που μας ανήκουν μέχρι σήμερα, μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής χτύπησε το σκάφος του και πήρε νερό σε απόσταση 3 μιλίων από την βραχονησίδα. Ένα λεπτό αργότερα το τηλέφωνο έσβησε. Δεν ξέρω αν το σκάφος του βυθίστηκε ή όχι.

    Στις 3 Φεβρουαρίου 2022, το ελληνικό σκάφος απείλησε να βυθίσει τον ψαρά μας. Είμαι βέβαιος ότι τα σκάφη του Λιμενικού μας Σώματος κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο στο πεδίο. Η ελληνική ληστεία στη Ζουράφα, όπου έχουμε ένα καθεστώς τύπου Καρντάκ (Ίμια), δηλαδή υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ανεξαρτήτως συνθηκών, αποτελεί σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Είμαι βέβαιος ότι το Υπουργείο Εξωτερικών μας θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο".

    Π.Κ.

    Διαβάστε ακόμα: 

    * Η ακτοφυλακή της Τουρκίας χαρακτηρίζει την ελληνική βραχονησίδα Ζουράφα "τουρκική", με αφορμή επεισόδιο με αλιευτικό - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ