Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 22-Ιαν-2024 16:05

    "Chaplin Pianissimo" στο Μέγαρο Μουσικής

    "Chaplin Pianissimo" στο Μέγαρο Μουσικής
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η περισσότερο μη γνωστή πτυχή του Τσάρλι Τσάπλιν, η ιδιότητά του ως συνθέτης, προβάλλεται στην παράσταση "Chaplin Pianissimo" την οποία παρουσιάζει ο γιος του, Γιουτζήν Τσάπλιν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη".

    Ο Γιουτζήν Τσάπλιν (γιος του Τσάρλι Τσάπλιν) αφηγείται την ιστορία του πατέρα του με συγκίνηση αλλά χωρίς συναισθηματισμούς, μέσα από ανέκδοτες ιστορίες, αναμνήσεις και στιγμιότυπα της καριέρας του.

    Ο Zαν-Πασκάλ Μπεντύς (Jean-Pascal Beintus) και ο Συλβάν Μοριζέ (Sylvain Morizet), δύο από τους καλύτερους ενορχηστρωτές και διασκευαστές στον κόσμο του κινηματογράφου, τον πλαισιώνουν μουσικά στο πιάνο.

    Σαν φόρο τιμής στον Τσάπλιν, που εμπνεύστηκε τη μουσική για τις ταινίες του πάνω σε ένα πιάνο, οι δύο μουσικοί επέλεξαν να κρατήσουν αυτόν τον ήχο μεταγράφοντας τις πιο διάσημες παρτιτούρες του σε σουίτες για δύο πιάνα, τις οποίες και θα ερμηνεύσουν ζωντανά στη σκηνή της Τριάντη."

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ