Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Ιαν-2023 17:48

  Sms Ν. Παππά σε Χρ. Καλογρίτσα για την τηλεοπτική άδεια που "μοιράζει ποσοστά σε επιχειρηματίες"

  Sms Ν. Παππά σε Χρ. Καλογρίτσα για την τηλεοπτική άδεια που "μοιράζει ποσοστά σε επιχειρηματίες"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:08

  Για ανοιχτό δίαυλο μεταξύ του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του Χρήστου Καλογρίτσα για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας το 2016 έκαναν λόγο οι συνήγοροι του επιχειρηματία, προσκομίζοντας στο δικαστήριο ένα sms με το οποίο ο υπουργός φέρεται να στέλνει ποσοστά επιχειρηματιών για τη δημιουργία καναλιού μετά το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

  "Είναι ένα καινούργιο sms στις 15/9/2016. Σε αυτό το sms αναφέρεται το όνομα του Αρτέμη Αρτεμίου, ανθρώπου στον οποίο αναφέρθηκε η κ. Διαμαντή. Το sms αυτό είναι σημαντικό στοιχείο και προέρχεται από το Νίκο Παππά. "Ιβάν 35, Καλογρίτσας 35, Α2 16, Κουρής 10, Μάρης 4. Α2 αυτός που θα δεις 12.30. Α2 και Καλογρίτσας είναι αδιαίρετο προφανώς" αναγράφει το sms προς τον κ. Καλογρίτσα" ανέφερε ο Άγγελος Καραχάλιος, συνήγορος του επιχειρηματία.

  Κατά τον συνήγορο του επιχειρηματία, ως Α2 φέρεται να αναφέρεται ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου. "Είναι το πρόσωπο που ακούσαμε από την κα Διαμαντή ότι συμμετείχε στις συζητήσεις και παρότρυνε τον κ. Παππά να αναφέρει στον Καλογρίτσα ότι χρήματα υπάρχουν και θα έρθουν από την Κύπρο. Νομίζω ότι δεν περιποιεί τιμή η συνεργασία του κ. Παππά με έναν άνθρωπο που οι συνήγοροί του τον είπαν χρεοκοπημένο και μπροστινό του γιου του".

  Τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων πήρε σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, καθώς την περίοδο του επίμαχου διαγωνισμού είχε ελέγξει μετά από σχετικό αίτημα ειδικής επιτροπής της Βουλής και την εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προσκομίσει η πλευρά του Καλογρίτσα για να συμμετέχει στον διαγωνισμό.

  "Η πορεία των χρημάτων ήταν νομότυπη μέχρι και τη στιγμή που επεστράφη η εγγυητική, όταν απεβλήθη η εταιρεία Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό. Οι όροι, ωστόσο, της συμφωνίας περί υπεργολαβίας δεν τηρήθηκαν" υποστήριξε ο διοικητής της ΤτΕ.

  Αναφερόμενος στα προβλήματα της τράπεζας Αττικής σημείωσε πως υπήρχαν "ορισμένες ασυνήθιστες πρακτικές που είχαν σχέση με την τράπεζα Αττικής και όχι συγκεκριμένα με τον κ. Καλογρίτσα". Πάντως, τόνισε ότι "δεδομένου ότι τα δάνεια Καλογρίτσα είχαν γίνει μη εξυπηρετούμενα συνέβαλαν και αυτά, αλλά όχι μόνο αυτά", αποδίδοντας τα προβλήματα στο δημόσιο χαρακτήρα της τράπεζας.

  Πρόεδρος: Πως δικαιολογείτε το γεγονός ότι μέχρι τα τέλη του 2014 είχε πιστωτικό όριο 47 εκατ. ευρώ και το επόμενο 1,5 έτος υπερδιπλασιάστηκε;

  Μάρτυρας: Θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αν έφεραν μεγάλες εξασφαλίσεις, έργα που είχε εξασφαλίσει ίσως… εμάς ως ΤτΕ μας δημιούργησε ερωτηματικά.

  Πρόεδρος: Έρχεται ένας σημαντικός πελάτης μιας τράπεζας και ζητά να δανειοδοτηθεί με 15 εκατ. ευρώ. Η τράπεζα δεν πρέπει να ζητήσει και να ελέγξει γιατί συζητείται η δανειοδότηση;

  Μάρτυρας: Θα ήταν τραγικό λάθος αν η τράπεζα δεν προέβαινε στον έλεγχο που μόλις είπατε.

  Πρόεδρος: Ξέρετε αν ο όμιλος Καλογρίτσα μετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας με δανειοδοτήσεις;

  Μάρτυρας: Ενδεχομένως. Ανακαλύψαμε τέτοιες πρακτικές της τράπεζας. Τότε δεν ήταν παράνομο αλλά παράτυπο. Τώρα είναι παράνομο.

  ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τις τσάντες με "μαύρο" χρήμα ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών

  "Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τη διανομή τσαντών με "μαύρο" χρήμα, όπως κατατέθηκε επώνυμα στο ειδικό δικαστήριο, φαίνεται, με βάση sms του κ. Παππά που αποκάλυψε σήμερα ο κ. Καλογρίτσας, ότι ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών. Κι όλα αυτά φυσικά, στο όνομα της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας!" τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

  Επίσης, καλεί τον κ. Παππά να απαντήσει αν πίσω από τον κωδικό Α2, κρύβεται πράγματι ο Αρτέμης Αρτεμίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ