Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Δεκ-2022 18:38

  Μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή η Εύα Καϊλή - Πληροφορίες ότι αρνήθηκε να παραιτηθεί

  Μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή η Εύα Καϊλή - Πληροφορίες ότι αρνήθηκε να παραιτηθεί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε διαφορετική φυλακή μεταφέρθηκε η Εύα Καϊλή σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ενώ μεταδίδεται επίσης ότι αρνήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση της ως ευρωβουλευτής. 

  Ειδικότερα, η Εύα Καϊλή που κρατούταν στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Σεν Ζιλ σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε στις νέες φυλακές που δημιουργήθηκαν στην περιοχή Haren, στο βορειοανατολικό άκρο της περιφέρειας των Βρυξελλών, όπως μετέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.

  Σημειώνεται πάντως ότι δεν πρόκειται για επιβεβαιωμένες πληροφορίες, αλλά κάτι που κυκλοφορεί τα τελευταία λεπτά στις Βρυξέλλες.

  Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην αυριανή απόφαση του δικαστή, εάν θα την αφήσει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή αν δεν της επιτρέψει να βγει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Καϊλή έχει δικηγόρο ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής, τον Αντρέ Ριζόπουλος και θεωρείται από τους κορυφαίους για να μπορέσει να αντιμετωπίσει μια τέτοια υπόθεση με έναν δικαστή πάρα πολύ αυστηρό.

  Παράλληλα υπάρχει μια πληροφορία που λέει ότι μέσω του δικηγόρου της τής ζήτησαν να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής αλλά η κ. Καϊλή αρνήθηκε.

  Διεγράφη από την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών

  Σε κάθε περίπτωση πάντως η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών (S&D) στην οποία ανήκει από την Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απέπεμψε από τις τάξεις της την Εύα Καϊλή.

  Παράλληλα, η ευρωομάδα ενεργοποίησε σήμερα Δευτέρα το άρθρο 21 του κοινοβουλευτικού κανονισμού - το οποίο καθορίζει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορούν να απομακρυνθούν ανώτερα μέλη του Κοινοβουλίου - λέγοντας ότι η Εύα Καϊλή θα πρέπει να καθαιρεθεί από τη θέση της Αντιπροέδρου.

  Επιπλέον, κάθε ευρωβουλευτής του S&D που έχει κοινοβουλευτικούς βοηθούς υπό έρευνα θα πρέπει "να παραιτηθεί από κάθε ευθύνη και να απέχει από οποιαδήποτε δραστηριότητα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου", ανέφερε η ευρωομάδα.

  Όσον αφορά στο Στρασβούργο, η Διάσκεψη των Προέδρων επισήμως θα γίνει αύριο το πρωί, αλλά στην αρχή της Ολομέλειας θα έχουμε τοποθέτηση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των αρχηγών των πολιτικών ομάδων σε σχέση με την υπόθεση. Η Διάσκεψη των Προέδρων δεν έγινε σήμερα, γιατί με βάση το καταστατικό πρέπει να είναι μπροστά για να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Οπότε είναι ένα ζήτημα το οποίο προσπαθούν να λύσουν.

  Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία της

  Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή και μελών της οικογενείας της και του συντρόφου της.

  Ο κ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).

  Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια, κ.λπ.).

  Συνέστησε πριν έναν μήνα εταιρεία διαχείρισης ακινήτων με έδρα στο Κολωνάκι

  Πιο ειδικά, από την Αρχή εντοπίστηκε εταιρεία που δημιουργήθηκε πριν ένα μήνα με αντικείμενο την εμπορία και εκμετάλλευση ακινήτων και η οποία είναι στο όνομα της Εύας Καϊλή και του συζύγου της.

  Η εταιρεία έχει έδρα στο Κολωνάκι και ήδη δεσμεύθηκε, ενώ πραγματοποιείται έλεγχος για την εν γένει δραστηριότητα της.

  Η εντολή για δέσμευση αφορά την Εύα Καϊλή, τον σύζυγό της, τους γονείς και άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (αδέλφια) ενώ αναφέρεται σε ακίνητα, λογαριασμούς, πάσης φύσεως χρηματοπιστωτικά προϊόντα, εταιρείες και συμμετοχές σε αυτές και λοιπά.

  Πρωτίστως όμως η δέσμευση στοχεύει στην αναζήτηση και στο μπλοκάρισμα μετρητών ή ακριβών κινητών πραγμάτων (δώρων) που μπορεί να αποδειχθεί ότι συνδέονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που έχει αποδοθεί ήδη από τις βελγικές Αρχές και ερευνάται για την Εύα Καϊλή και τον ιταλικής καταγωγής σύζυγό της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ