Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Σεπ-2022 08:25

  Πειθαρχική διαδικασία για την εισαγγελέα της ΕΥΠ σχετικά με τις παρακολουθήσεις

  Ολοκληρώθηκε η κατάθεσή του προέδρου της ΑΔΑΕ στην εξεταστική για τις παρακολουθήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Παναγιώτη Στάθη

  Στη διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου μπαίνει η Εισαγγελέα Εφετών και αρμόδια για θέματα ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου σχετικά με τις αποφάσεις της για την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νικ. Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θαν. Κουκάκη από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών.

  Την εντολή έδωσε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του τριμελούς συμβουλίου Επιθεώρησης Χρήστος Τζανερρίκος, Το θέμα είχε τεθεί και από τους δικηγόρους οι οποίοι δια της Ολομέλειας τους και του προέδρου της Δημ. Βερβεσού, ζήτησαν πειθαρχικό έλεγχο επανειλημμένα :

  "...Επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα εάν η αρμόδια Εισαγγελέας διερεύνησε την πλήρωση των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την άρση του απορρήτου ή απλά περιέβαλε με το κύρος της δικαστικής αρχής τις εκτιμήσεις και τις ενέργειες της ΕΥΠ, εάν προέβη ή μη σε καταχρηστική και αυθαίρετη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, καθώς και εάν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ που συνέταξαν τη σχετική εισήγηση παρέβησαν το καθήκον τους, με αποτέλεσμα την πολλαπλή παραβίαση του ρυθμιστικού πλαισίου περί απορρήτου. Κάθε άλλη προσέγγιση θα συνιστά καταφανή παράβαση της αρχής της νομιμότητας, που οριοθετεί το καθήκον διερεύνησης και δίωξης των ποινικών αδικημάτων”, ανέφερε ο κ.Βερβεσός.

  Έγινε

  Τελικά η κ. Βλάχου θα κληθεί από αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει εξηγήσεις, για τις υποθέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αλλά πιθανόν και γενικότερα.

  Να αιτιολογήσει δηλαδή με ποιο σκεπτικό προχώρησε στην υπογραφή- έγκριση των επισυνδέσεων. Την έρευνα θα διενεργήσει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευδοκία Πούλου που θα καλέσει για εξηγήσεις την εισαγγελέα.

  Η ίδια φέρεται να είχε υποστηρίξει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ότι το έγγραφο παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ (όταν ήταν ακόμα ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος) περιείχε σειρά (5) υπογραφών από στελέχη της ΕΥΠ και πως η διαδικασία ήταν νόμιμη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ