Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Σεπ-2022 07:57

  Περιουσία Τράγκα: Γιατί απορρίφθηκε η αίτηση της Μαρίας Καρρά κατά της δέσμευσης της περιουσίας της

  Περιουσία Τράγκα: Γιατί απορρίφθηκε η αίτηση της Μαρίας Καρρά κατά της δέσμευσης της περιουσίας της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ενδικο μέσο κατά της απόφασης με την οποία απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών η προσφυγή της Μαρίας Καρρά, χήρας του εκδότη και δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα, κατά της διάταξης δέσµευσης των περιουσιακών της στοιχείων από την Αρχή Καταπολέµησης Νοµιµοποίησης Εσόδων από εγκληµατικές δραστηριότητες, αναζητά η υπεράσπισή της.

  Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε συλλήβδην τα επιχειρήματά της και διατήρησε δεσμευμένη την τεράστια περιουσία του Γ. Τράγκα, ενώ παράλληλα εξελίσσεται η δικαστική έρευνα για τον τρόπο απόκτησής της.

  Ηδη, πάντως, η πλευρά της προσφεύγουσας διαμηνύει διά του συνηγόρου της Θόδ. Μαντά πως διερευνά τα ένδικα μέσα που θα ασκήσει "προφανώς τόσο στο περιεχόμενο όσο και στον τρόπο έκδοσης του απορριπτικού βουλεύματος. Θα εναντιωθούμε διότι επί της ουσίας αποστερήθηκε από το δικαίωμα με συμπληρωματικό υπόμνημα να αμφισβητήσει και να αντικρούσει την εισαγγελική πρόταση η οποία υιοθετήθηκε καθ’ ολοκληρίαν απο το συμβούλιο”.

  Τι ισχυρίζεται

  Η ένταση της κας Καρρά έχει να κάνει με το γεγονός ότι "είναι τουλάχιστον παράδοξο και σε κάθε περίπτωση πρωτοφανές κυριολεκτικά στην καρδιά του καλοκαιριού και εν μεσω θερινών τμημάτων, την Παρασκευή 29 Ιουλίου να υποβάλλεται η εισαγγελική πρόταση και την Δευτέρα 1η Αυγούστου, να εισάγεται στο δικαστικό συμβούλιο και να εκδίδεται αυθημερόν το βούλευμα με το οποίο απορρίπτεται συλλήβδην η προσφυγή κατά της διάταξης της αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, το οποίο περιορίζεται σε σαφή αναφορά και παραπομπή στην πρόταση την εισαγγελική”, λέει ο κ. Μαντάς. Πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός δέσμευσης θα μείνουν κάποια ακίνητα της κας Καρρά στην Εδεσσα και ένα ακίνητο στην Αράχωβα, που δεν ανήκουν στο κληροδότημα Τράγκα.

  Αποδοχή

  Ηδη, πάντως, η κα Καρρά, όσον αφορά στη δικαστική εξέλιξη για την θηριώδη περιουσία του εκδότη, έχει υποβάλλει αίτημα αποδοχής επ’ ωφελεία απογραφής της περιουσίας. Δηλαδή ουσιαστικά η ενέργεια αυτή σημαίνει πως αποδέχεται την περιουσία αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί ο εξονυχιστικός έλεγχος του συνόλου της "κατά το ενεργητικό και το παθητικό της και εκ προϊμίου αποδέχεται την εγκυρότητα του αποτελέσματος που θα προκύψει”. Το αίτημα, που εκκινεί μια μακρά διαδικασία, θα κρίνει δικαστήριο το οποίο θα ορίσει συμβολαιογράφο ο οποίος θα αποφανθεί εντός 4 μηνων και η απόφαση αυτή θα επικυρώνεται κατά κανόνα από δικαστική απόφαση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ