Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Αυγ-2022 19:21

  Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ερευνά αναφορά για παρακολούθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2018

  O Άρειος Πάγος αποφασίζει για πολιτική δίκη σχετικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ερευνα για πτυχή της υπόθεσης των υποκλοπών που αφορά αναφορές σε τυχον παρακολούθηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2018, ανοίγει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος. 

  Αφορμή αποτέλεσε σχετική αναφορά στο Twitter του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου που διενήργησε δημοσιογραφική έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών: "Ο ιδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να "ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την σύζυγο ή την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες”, αναφέρει ένα tweet του δημοσιογράφου σε μια αλληλουχία αναρτήσεων για την ίδια υπόθεση.

  Ο κ. Ντογιάκος καλεί αύριο τον γνωστό δημοσιογράφο ως μάρτυρα στην υπόθεση, προκειμένου να ερωτηθεί για τη συγκεκριμένη ανάρτηση καθώς εμφανίζεται παρακολουθούμενος και ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Η έρευνα Ντογιάκου αφορά τη διαρροή πληροφοριών και εγγράφων από την ΕΥΠ, περί υποκλοπών στα κινητά τηλέφωνα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, με τυχον ελεγχόμενα πρόσωπα να σχετίζονται με την ΕΥΠ και την ΑΔΑΕ.

  Η έρευνα δεν αφορά την ουσία των υπό διερεύνηση υποθέσεων (εξελίσσεται άλλη) αλλά το γεγονός ότι πληροφορίες και στοιχεία που άπτονται της εθνικής ασφάλειας έγιναν "φέιγ βολάν”. Όπως έχει επισημανθεί από την πρώτη στιγμή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πρόκειται για έγγραφα που αφορούν "τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας".

  Τα αδικήματα που ερευνώνται αφορούν παραβάσεις του απορρήτου από εντεταλμένα πρόσωπα είτε της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ή αλλα που ανήκουν στην ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

  Αφορμή για τη συγκεκριμένη έρευνα αποτέλεσε η διαρροή εγγράφων σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ κι όχι η ουσία των υπό διερεύνηση υποθέσεων.

  Επίσης, έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον του κ. Ντογιάκου, στις 16 Αυγούστου, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ