Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Ιουν-2022 16:59

  O Άρειος Πάγος αποφασίζει για πιλοτική δίκη σχετικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής

  O Άρειος Πάγος αποφασίζει για πολιτική δίκη σχετικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής του Αρείου Πάγου, που συνεδρίασε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών για να αποφασίσει να εισαθεί σε πιλοτική δίκη το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής που αφορά χιλιάδες πολίτες, πολλοί από τους οποίους ήδη έχουν προσφύγει δικαστήρια.

  Οι Αρεοπαγίτες, μετά από αίτημα της ΔΕΗ, θα αποφασίσουν αν θα γίνει "δίκη μια κι έξω” για το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής, ώστε να μην βγαίνουν αντίθετες ή αντιφατικές αποφάσεις από τα δικαστήρια της χώρας.

  Σχετική συλλογική αγωγή έχουν καταθέσει καταναλωτικές οργανώσεις -το ΙΝΚΑ και η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος- ζητώντας να κηρυχθεί παράνομος ο τρόπος εφαρμογής της ρήτρας, που μεταφέρει στα οικιακά τιμολόγια την αύξηση του κόστους παραγωγής ρεύματος το οποίο λόγω της ενεργειακής κρίσης έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

  Παρέμβαση υπέρ της κατάργησης έκανε ο Δημήτρης Βερβεσός, εκπροσωπώντας, ως πρόεδρός της, την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Τα ενδιαφερόμενα μέρη θα υποβάλλουν υπόμνημα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή και στη συνέχεια η τριμελής επιτροπή θα έχει τον τελικό λόγο.

  Π. Στάθης

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ