Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Ιαν-2022 08:25

  Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση – Αγώνας για την αποκατάσταση

  Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση – Αγώνας για την αποκατάσταση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:24

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Συνεχίζονται οι προσπάθειες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών, οι οποίες έχουν περιοριστεί σημαντικά. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση μέχρι το μεσημέρι, βλάβες εντοπίζονταν σε 4 γραμμές στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Κάτω Σούλι, Γραμματικό, Σχοινιάς και Πικέρμι.

  Ωστόσο εκτός από τις μεγαλύτερες βλάβες σε γραμμές μέσης τάσης, σημαντικά είναι τα κατά τόπους προβλήματα σε γραμμές της χαμηλής τάσης που επηρεάζουν μια σειρά από γειτονιές στο Λεκανοπέδιο. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν αναφορές για τοπικές βλάβες σε Βριλήσσια, Πάτημα Χαλανδρίου, Χολαργό, Νέα Σμύρνη, Φιλοθέη, Ντράφι, Μαρούσι, Πανόραμα Γαλατσίου και Ηλιούπολη. Πρόκειται για βλάβες που επηρεάζουν μικρότερες περιοχές, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρονται σπίτια τα οποία έχουν μείνει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 40 ώρες. Και για αυτές τις πιο μεμονωμένες περιπτώσεις καταβάλλονται προσπάθειες από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βλάβες και να επιτευχθεί επανηλεκτροδότηση. 

  Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ΔΕΔΔΗΕ, από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περίπου 200.000 νοικοκυριά, ενώ αυτή την ώρα οι ζημιές στο Δίκτυο επηρεάζουν την ηλεκτροδότηση περίπου 3.000 νοικοκυριών. 

  Όσοι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά στο 800 400 4000, 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE  από το κινητό τους (Android και iOS)  ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (Online Δήλωση Βλάβης).

  Νωρίτερα, το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα προβλήματα στο μέτωπο της ηλεκτροδότησης, είχαν αντιμετωπιστεί μέχρι χθες το βράδυ, εντούτοις κάποιες περιοχές συνέχιζαν να παραμένουν χωρίς ρεύμα.

  Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, χθες βράδυ βλάβες συνέχιζαν να υπάρχουν σε 8 γραμμές στην Αττική, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική.

  Οι περιοχές με τις περισσότερες βλάβες ήταν Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτσά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνας, Καλύβια και Κερατέα, αν και μέχρι χθες είχε επανηλεκτροδοτηθεί το 95% των περιοχών.

  Εκτός από τα προβλήματα στο δίκτυο διανομής, και σήμερα για μία ακόμη ημέρα αναμένεται να εκδηλωθεί στο σύστημα ηλεκτρισμού αυξημένη ζήτηση, με αποτέλεσμα να επιστρατεύεται σχεδόν το σύνολο του παραγωγικού δυναμικού για την κάλυψη των αναγκών.

  Σήμερα μάλιστα, βάσει του προγραμματισμού του διαχειριστή ΑΔΜΗΕ, θα επιστρατευτεί μια ακόμη λιγνιτική μονάδα, η Μεγαλόπολη 4, αυξάνοντας τον αριθμό των λιγνιτικών σε λειτουργία σε 6 (Άγιος Δημήτριος 1,2,3,4, Μεγαλόπολη 4, Μελίτη). Για σήμερα η αιχμή της ζήτησης αναμένεται να φτάσει στα 8420MW, ενώ συνολικά μέσα στην ημέρα η κατανάλωση θα φτάσει στις 170.275 MWh.

  Η παραγωγή των ΑΠΕ θα φτάσει τις 39.460MWh (23%), η θερμικη παραγωγή τις 111.125MWh (65%) και τα υδροηλεκτρικά 12.484 (7%). Σε ό,τι αφορά τις θερμικές μονάδες, εκτός από τους λιγνίτες σήμερα θα λειτουργήσουν σχεδόν όλες οι μονάδες αερίου της ΔΕΗ και των ιδιωτών (Αλιβέρι 5, Λαύριο 4,5, Κομοτηνή, Μεγαλόπολη 5, Ήρων, ΕΝΘΕΣ, Θίσβη, Αλουμίνιο, Protergia και Κόρινθος Power).

   Σε ό,τι αφορά τέλος στις τιμές, για σήμερα η Ελλάδα αναμένεται να έχει την Τρίτη υψηλότερη χονδρεμπορική αγορά στα 293,79 ευρώ/MWh πίσω μόνο από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που θα έχουν 295,79 ευρώ/MWh.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ