Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Νοε-2021 21:14

  Κ. Μητσοτάκης: Ο Χρ. Χωμενίδης γράφει ήδη μία χρυσή σελίδα και στην προσωπική του Ιστορία ως συγγραφέας

  Κ. Μητσοτάκης: Ο Χρ. Χωμενίδης γράφει ήδη μία χρυσή σελίδα και στην προσωπική του Ιστορία ως συγγραφέας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα συγχαρητήριά του στον Χρήστο Χωμενίδη για την βράβευσή του με το βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω ανάρτησής του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

  Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρει: 

  "Με το Βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος ο Χρήστος Χωμενίδης γράφει, ήδη, μία χρυσή σελίδα και στη δική του, προσωπική Ιστορία ως συγγραφέας. Τιμά διπλά την Ελλάδα, καθώς ο ίδιος ανήκει στην πρόσφατη γενιά των δημιουργών της. Αλλά και γιατί η "Νίκη" του είναι εμπνευσμένη από τις περιπέτειές της. Και προσφέρει μεγάλη χαρά σε όλους όσοι παρακολουθούν τα βιβλία του, τον καθημερινό δημόσιο λόγο και την κοινωνική του παρουσία.

  Στέλνω στον Χρήστο τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια. Ως Πρωθυπουργός, ως πιστός αναγνώστης του και ως καλός φίλος με τον οποίο μοιραζόμαστε, συχνά, σκέψεις και προβληματισμούς. Εύχομαι να συναντήσει στον δρόμο του και άλλες διακρίσεις. Να ακονίζει πάντα την φαντασία του στην πραγματικότητα, κρατώντας το ίδιο τολμηρή την πέννα του. Και να παραμείνει ένας δυναμικός συγγραφέας και, ταυτόχρονα, ένας ζωντανός παρατηρητής της ζωής και ενεργός πολίτης της πατρίδας μας”.

  Λ. Μενδώνη: Το έργο του Χρήστου Χωμενίδη τιμά τα Ελληνικά Γράμματα

  Η απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μυθιστορήματος στον Χρήστο Χωμενίδη και στη "Νίκη", αποτελεί μια σπουδαία διάκριση, όχι μόνο για τον ίδιο τον συγγραφέα, ο οποίος έχει κερδίσει εδώ και χρόνια την εκτίμηση του αναγνωστικού κοινού, της κριτικής και των συναδέλφων του, αλλά και για την ελληνική λογοτεχνία, αναφέρει σε δήλωση της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

  "Το έργο του Χρήστου Χωμενίδη τιμά τα Ελληνικά Γράμματα, τιμά την Ελλάδα. Βασίστηκε σε ένα ελληνικό θέμα, στο τραυματικό μέρος της νεότερης ελληνικής Ιστορίας για να δημιουργήσει ένα μυθιστόρημα συναρπαστικό και ενωτικό", σημειώνει η κα Μενδώνη και προσθέτει: "Με το έργο του, ο Χρήστος Χωμενίδης στρέφει τον κόσμο στην ανάγνωση. Με τη 'Νίκη', στρέφει τη ματιά της Ευρώπης στην Ελληνική Λογοτεχνία. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και πιστεύω ότι η 'Νίκη' θα συναντήσει, εκτός από το ελληνικό, και το διεθνές κοινό."

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ