Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Νοε-2021 18:21

  Μόνο με PCR ή rapid test η είσοδος σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, εμπορικά καταστήματα

  Θάνος Πλεύρης 02.11.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σειρά νέων μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα, τα οποία αφορούν τους ανεμβολίαστους, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την σημερινή έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, στον απόηχο της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

  Στο πλαίσιο αυτό από το Σάββατο τίθενται σε ισχύ πρόσθετα μέτρα για την προάσπιση της κοινωνίας και την προστασία των ανεμβολίαστων πολιτών, που όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τους εμβολιασμένους.

  Ειδικότερα, από το Σάββατο η πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά καταστήματα που δεν αφορούν αναγκαίες δραστηριότητες οι ανεμβολίαστοι να εισέρχονται μόνο με PCR ή rapid test. Το ίδιο ισχύει και για τους ανοιχτούς χώρους διασκέδασης, όπως τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ.

  Για τους εμβολιασμένους η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

  Ωστόσο, για όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη, επιτρέπεται η πρόσβαση χωρίς test και εμβολιαστικό έλεγχο στις αναγκαίες δραστηριότητες, όπως είναι οι χώροι λατρείας, τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.

  Παράλληλα, από το Σάββατο όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν δύο PCR ή rapid test προκειμένου να μπορούν να προσέρχονται στον χώρο εργασίας τους.

  Πέραν των παραπάνω μέτρων, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα επεκταθεί η καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, με στόχο την αύξηση του ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης. Όπως τόνισε, σήμερα το ποσοστό του γενικού πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί ανέρχεται στο 63%.

  Ο κ. Πλεύρης επεσήμανε επίσης ότι αυστηροποιούνται οι έλεγχοι για τυχόν παραβάσεις και αυστηροποιούνται τα πρόστιμα, τα οποία διπλασιάζονται και ξεκινούν από 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας. Όσον αφορά τη διεξαγωγή των ελέγχων, τόνισε ότι θα πρέπει να επιδεικνύεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και πιστοποιητικό ταυτοποίησης.

  Πρόσθεσε ότι ειδικότερα για τους αθλητικούς χώρους, όπου η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους, παρατηρούνται περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας που είναι υποχρεωτική. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι θα υπάρχει ποινή για τις ομάδες που δεν τηρούν τον κανόνα χρήσης της μάσκας.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ