Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Σεπ-2021 07:52

  Νέος Ποινικός Κώδικας: Επιβαρυντική περίσταση η επίθεση (αντιεμβολιαστών) σε εκπαιδευτικούς-υγειονομικούς

  37.000 εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη θα δικαστούν σε 14 μήνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Μπλόκο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στους αντιεμβολιαστές με μια ακόμα παρέμβαση στο δρόμο της προστασίας των δημόσιων λειτουργών από επιθέσεις, ενώ εκτελούν το καθήκον τους.

  Στο νομοσχέδιο με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία πλέον θεωρείται επιβαρυντική περίσταση η τέλεση σωματικής βλάβης σε βάρος υπαλλήλου κατά την άσκηση των καθηκόντων τους όσο και σε σχέση με την υπηρεσία τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ποινή θα φτάσει στα ανώτατα όρια της σε περίπτωση που το θύμα επίθεσης είναι κρατικός λειτουργός.

  Ποιους αφορά

  Η διάταξη αυτή αφορά μια ευρεία γκάμα υπαλλήλων (π.χ εφοριακών, γιατρών, εκπαιδευτικών κλπ) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους όσο και σε σχέση με την υπηρεσία τους. Αφορά τα αδικήματα της απλής, επικίνδυνης, βαριάς και θανατηφόρας σωματικής βλάβης (308-311 ΠΚ). Ουσιαστικά η επιβαρυντική περίσταση δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε δικαστή να επιβάλλει την προβλεπόμενη ποινή στα ανώτατα όρια της.

  Ουσιαστικά δε είναι μια ακόμα διάταξη που στρέφεται στην προστασία των εκπαιδευτικών και υγειονομικών, οι οποίοι δέχονται αναίτιες επιθέσεις από αντιεμβολιαστές γιατί απλώς τηρούν το νόμο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ