Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Σεπ-2021 07:52

  Η μητέρα του 11χρονου Μάριου απο το Μενίδι ξαναμπήκε σε σχολική τάξη 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του γιού της από αδέσποτη σφαίρα

  37.000 εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη θα δικαστούν σε 14 μήνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Παρά την αντίθετη εισήγηση της δικηγόρου που χειρίζεται την υπόθεση (και θα τη δικάσει) το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απέρριψε το αίτημα συμβιβασμού της οικογένειας του παιδιού που δολοφονήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου στο Μενίδι, ώστε να μην δικαστεί εκ νέου η υπόθεση στις 28 Σεπτεμβρίου.

  Ο 11χρονος Μάριος Σαλούκος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου στις 8 Ιουνίου του 2017. Μάλιστα 4 χρόνια μετά, η μητέρα του παιδιού, δασκάλα στο επάγγελμα που στεκόταν δίπλα του την ημέρα που έπεσε νεκρό, μπήκε φέτος για πρώτη φορά και πάλι να διδάξει σε σχολική αίθουσα. Βρήκε τη δύναμη να ξανακάνει αυτό που αγαπά, να υπηρετήσει το λειτούργημά της.

  Η επιμονή του δημοσίου

  Παρά το γεγονός ότι 4 χρόνια μετά, ούτε ο δράστης βρέθηκε ποτέ, ούτε ουσιαστική Δικαιοσύνη αποδόθηκε για το άτυχο παιδάκι, το δημόσιο δια του Νομικού Συμβουλίου, αρνήθηκε να συμβιβαστεί με την οικογένεια και να μην παρασταθεί στη δευτεροβάθμια δίκη για το θέμα της αποζημίωσης που επιδίκασε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Ετσι στις 28 Σεπτεμβρίου θα επιχειρήσει στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών να αντικρούσει και να ανατρέψει την απόφαση του Πρωτοδικείου που είχε επιδικάσει στην οικογένεια αποζημίωση σχεδόν 500.000 ευρώ, επισημαίνοντας μάλιστα σοβαρές ελλείψεις στην αστυνόμευση της περιοχής.

  Χαρακτηριστικό είναι πως προσκομίστηκαν στο δικαστήριο:

  Α) απάντηση του Τ.Α. Αχαρνών ότι από 1.1.2010 έως και 5.2.2017 έχουν σχηματισθεί 339 δικογραφίες για άσκοπη χρήση όπλων,

  Β) άλλο έγγραφο του Α/Τ Αχαρνών, που αναφέρει ότι από το 2015 έως το 2017 έχουν σχηματισθεί 671 δικογραφίες για διατάραξη κοινής ησυχίας. 

  Το αίτημα

  Η απόφαση του Πρωτοδικείου εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και ο δικηγόρος της οικογένειας Θόδωρος Μαντάς υπέβαλλε στις 15 Ιανουαρίου 2021 αίτημα προς το Νομικό Συμβούλιο ζητώντας να παραιτηθούν από την έφεσή τους και αντιστοίχως η οικογένεια να παραιτηθεί από τους τόκους και το 10% του επιδικασθέντος ποσού.

  Η εισήγηση της δικηγόρου που χειρίζεται την υπόθεση (και θα τη δικάσει στο Διοικητικό Εφετείο στις 28.09.2021) ήταν μάλιστα θετική: "Συνεπώς, δεν υφίστανται πραγματολογικά στοιχεία υπέρ του Δημοσίου ικανά να δικαιολογήσουν την κρίση για απόρριψη της αίτησης και συνακόλουθα να θεωρηθεί ότι η τελευταία αυτή λύση είναι συνετή και ενδεικνυόμενη, εφόσον η πιθανότητα ευδοκίμησης της έφεσης του Δημοσίου είναι πολύ μικρή, όπως προκύπτει από τα όλως ενδεικτικώς αναφερόμενα στατιστικά δεδομένα, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παρούσας υποθέσεως."

  Παρόλα αυτά το Τμήμα του ΝΣΚ αρκετούς μήνες αργότερα εξέδωσε αρνητική απόφαση με μεγάλη όμως μειοψηφία (6-5)! Ετσι η υπόθεση θα εκδικαστεί κανονικά...

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ