Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Σεπ-2021 15:06

  Πλεύρης: Και υγειονομικοί φαίνεται πως συμμετείχαν στην απάτη με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού

  Πλεύρης: Και υγειονομικοί φαίνεται πως συμμετείχαν στην απάτη με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Και υγειονομικοί φαίνεται πως συμμετείχαν στην απάτη με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης στη Βουλή στη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών".

  Όπως είπε στην τοποθέτησή του επί της τροπολογίας για την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών στις περιπτώσεις παράνομων πιστοποιητικών υπάρχουν και άλλοι υγειονομικοί από άλλες υγειονομικές περιφέρειες που αναζήτησαν παράνομο δίκτυο για να πάρουν πλαστό πιστοποιητικό. Υπογράμμισε πως ζήτησε να πραγματοποιηθεί ΕΔΕ.

  "Οι 31 χιλιάδες εμβολιασμοί έγιναν γιατί είχε το κέντρο εμβόλιο Pfizer. Δυστυχώς όμως, προέκυψε ότι μέσα από αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί".

  Απαντώντας σε ερωτήσεις των κομμάτων ανέφερε ακόμη πως, το 67% των ενηλίκων σε όλη τη χώρα έχουν εμβολιαστεί. Στις ΜΕΘ το 90% είναι ανεμβολίαστοι και το 33% προέρχεται από νεότερες ηλικίες"

  "Εάν όλοι σήμερα είχαν εμβολιαστεί, θα είχαμε μόνο πενήντα στις ΜΕΘ" τόνισε.

  Για τους υγειονομικούς είπε πως πάνω από 3.500 έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Πριν ξεκινήσει το μέτρο της υποχρεωτικότητας, το 80% των υγειονομικών είχε εμβολιαστεί, ενώ πλέον το ποσοστό αυτό αγγίζει το 94%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ