Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Σεπ-2021 07:47

  Σάλος με το κύκλωμα των "μαϊμού" εμβολιασμών στην Καρδίτσα: 40.000 εμβολιασμοί σε κωμόπολη 6.000 κατοίκων

  Στη Βουλή η τροπολογία για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών - Τι προβλέπει
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κύκλωμα παροχής βεβαιώσεων "μαϊμού" εμβολιασμών έναντι αμοιβής, εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές, ερευνώντας την υπόθεση έκδοσης ψεύτικων πιστοποιητικών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

  Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της περιοχής αρχικά κατήγγειλε στην αστυνομία τις ακριβώς συνέβαινε στο Κέντρο Υγείας, ενώ ο Εισαγγελέας αναμένεται σήμερα να αναθέσει την προκαταρκτική έρευνα σε κάποια ανακριτική αρχή. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκαν αδιάθετα εμβόλια στο Κέντρο Υγείας, από τους κωδικούς των οποίων προέκυπτε ότι αυτά είχαν γίνει σε συγκεκριμένους πολίτες.

  Η διοικητική υπάλληλος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, φαίνεται να είχε τουλάχιστον μία συνεργό νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους προέβαιναν στην επιβεβαίωση των "αόρατων" εμβολιασμών.

  Οι δικαστικές αρχές από τους συγκεκριμένους κωδικούς έχουν εντοπίσει την ταυτότητα χρήστη, που οδηγούν στην συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, η οποία θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

  Από την εξέταση των στοιχείων και την πορεία της έρευνας αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των εμπλεκομένων για παραβάσεις των διατάξεων διάδοσης του κορωνοιού σε βαθμό κακουργήματος, κάτι που θα προκαλέσει την άρση τραπεζικού απορρήτου για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν αναιτιολόγητες εισροές χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων, από άτομα που πήραν τα ψεύτικα πιστοποιητικά, άρα και πιθανή οικονομική συναλλαγή με πολίτες που επεδίωξαν τους εικονικούς εμβολιασμούς τους.

  Ενδεικτικό είναι το στοιχείο πως στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί πολιτών, την ώρα που ο αριθμός των κατοίκων της συγκεκριμένης κοινότητας είναι περίπου 6.000 άτομα. Οι επιπλέον εμβολιασμένοι φαίνεται πως είναι από διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος και κυρίως από την Θεσσαλονίκη.

  Τουλάχιστον 47 ήταν τα άτομα που έλαβαν πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς να εμβολιαστούν, μόνο τον Αύγουστο, με τις εισαγγελικές αρχές να πηγαίνουν τον χρόνο πίσω και να εξετάζουν αν οι "συγκεκριμένοι κωδικοί" έχουν δώσει πιστοποιητικά "μαϊμού" εμβολιασμών και τους προηγούμενους μήνες και ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός τους. Δεν αποκλείεται να ασκηθεί ποινική δίωξη και σε βάρος των πολιτών που πήραν τα ψεύτικα πιστοποιητικά με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να εμβολιαστούν.

  Πηγή: TheTOC.gr

  Διαβάστε ακόμη

  Παγώνη: Έγκλημα η υπόθεση με τα πιστοποιητικά στην Καρδίτσα - Δέχομαι απειλές

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ