Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Αυγ-2021 18:29

  Παπαευαγγέλου: Κατά 25% αυξήθηκε ο αριθμός των νοσηλειών τις τελευταίες δύο εβδομάδες

  Παπαευαγγέλου: Κατά 25% αυξήθηκε ο αριθμός των νοσηλειών τις τελευταίες δύο εβδομάδες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:48

  Το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες, όμως εδώ και δύο εβδομάδες υπάρχει σταθεροποίηση, αλλά σε υψηλά επίπεδα, σημείωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

  Όπως είπε, παρατηρείται αυξημένο φορτίο στη νησιωτική Ελλάδα, που μεταφέρεται πλέον και στην ηπειρωτική χώρα, και επέκταση του ιού και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

  "Είναι καθοριστικές οι επόμενες δύο εβδομάδες γιατί βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο για την επιστροφή των εκδρομέων από διακοπές" υπογράμμισε η κ. Παπαευαγγέλου. Συνέστησε μετά την επιστροφή να γίνεται διαγνωστικός έλεγχος, να υπάρξει τήρηση των μέτρων και να αποφευχθούν οι κοινωνικές επαφές.

  Υπογράμμισε πως έχει υπερδιπλασιστεί το ποσοστό κρουσμάτων στους άνω των 65 τον τελευταίο μήνα.

  Κατά 25% αυξήθηκε ο αριθμός των νοσηλειών τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σημείωσε.

  Υπάρχει επίσης αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ και τις διασωληνώσεις καθώς καταγράφεται μετάδοση στις μεγαλύτερες ηλικίες.

  "Ο μαζικός εμβολιασμός όλων αποτελεί το πιο σημαντικό όπλο για να πετύχουμε να έχουμε ένα διαφορετικό χειμώνα" τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.

  Σταθερός είναι ο αριθμός των νέων διαγνώσεων, η πίεση όμως στο σύστημα υγείας αυξάνεται και οι θάνατοι από λοίμωξη κατέγραψαν αύξηση 54%, ανέφερε από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης και έκανε έκκληση στους νέους για εμβολιασμό σε υψηλό μάλιστα ποσοστό.

  Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 16%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 αυξήθηκε σε περισσότερες από 250 τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1.

  Σχετικά με την παρέμβαση Δημόσιας Υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-tests, ανέφερε πως μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 42 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,6 εκατομμύρια πολίτες. Έχουμε 32 εκατομμύρια ηλεκτρονικές δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματίες υγείας είναι 85.000.

  Ανέφερε πως έχουμε ακόμη ενάμιση μήνα να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας πριν περάσουμε στο χειμώνα. 

  Κοντοζαμάνης: Αυξάνεται ο εμβολιασμός των υγειονομικών

  Αυξάνεται ο εμβολιασμός των υγειονομικών και έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μία φορά ότι ο νόμος της αναστολής καθηκόντων από 1η Σεπτεμβρίου, για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, θα εφαρμοστεί.

  Εξήγησε επίσης ότι επειδή οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα προπληρώνονται, όσοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων θα αναζητηθούν τα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

  Σχετικά με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την λειτουργία από την επόμενη εβδομάδα του ΕΣΥ, είπε ότι είναι έτοιμα επιχειρησιακά σχέδια και έχει αποτυπωθεί η κατάσταση. Υπάρχει, είπε, και η πρόβλεψη για προσλήψεις προσωπικού, συγκεκριμένου χρόνου και με συγκεκριμένες συμβάσεις. Προσέθεσε ότι θα υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση τις επόμενες ημέρες για υποστηρικτικές υπηρεσίες στα νοσοκομεία και στις δομές και για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Επίσης έχει σχεδιαστεί ο τρόπος ανακατανομής του προσωπικού μέσα στα νοσοκομεία, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά. Τόνισε ακόμη ότι θα παραταθούν διατάξεις που ισχύουν λόγω πανδημίας που θα δίνουν δυνατότητα στους φορείς να μετακινούν προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες.

  Για τον εμβολιασμό ιδιωτών γιατρών και φαρμακοποιών, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι ανήκουν στην κατηγορία των υγειονομικών και άρα θα υπάρξουν κυρώσεις διότι οφείλουν να εμβολιαστούν κατά της covid-19.

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Κορονοϊός: 3.538 νέα κρούσματα και 28 θάνατοι, στους 336 οι διασωληνωμένοι

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ