Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Ιουλ-2021 16:51

  Στο ΣτΕ οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ κατά της εμπλοκής ιδιωτών στην έκδοση συντάξεων

  Στο ΣτΕ οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ κατά της εμπλοκής ιδιωτών στην έκδοση συντάξεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης που εμπλέκει ιδιώτες στην έκδοση συντάξεων ζητά με αίτηση της προς το Συμβούλιο της Επικρατείας  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ).

  Αναλυτικά, με ανακοίνωσή της, η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ αναφέρει ότι "η Ομοσπονδία μας, όπως είχε ήδη προαναγγείλει από την πρώτη μέρα που εξαγγέλθηκε από τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη η εμπλοκή ιδιωτών στην έκδοση των συντάξεων, σε συνεργασία με την "Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής" και σε συνεννόηση με την ΑΔΕΔΥ, καταθέσαμε στις 13/7/2021 στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση ακυρώσεως καθώς και αίτηση αναστολής εκτελέσεως κατά της Υπουργικής Αποφάσεως με αριθμό 45891/02.07.2021 "Καθορισμός των προϋποθέσεων, κανόνων, διαδικασίας και λοιπών θεμάτων για την πιστοποίηση επαγγελματιών για την εφαρμογή του άρθρου 255 του ν. 4798/2021 (Α’ 68)" (ΦΕΚ τ. Β΄ αριθμ. 2954/05.07.2021). Με την ενέργειά μας αυτή, θέλουμε:

  1. Να προασπίσουμε τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εκατομμυρίων ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ, που ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να λαμβάνουν εγκαίρως από τον φορέα μας αυτό που δικαιούνται, δηλαδή την σύνταξή τους, δυστυχώς, με την προσβαλλόμενη απόφαση του Υπουργού, μετατρέπονται σε "πελάτες" λογιστικών και δικηγορικών γραφείων, υπό διαδικασίες αδιαφάνειας και χωρίς καμία αξιοπιστία ως προς το κύρος των συνταξιοδοτικών αποφάσεων που θα εκδίδονται από αυτούς. 

  2. Να διαφυλάξουμε το κύρος του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος, που παρά τα μυριάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας των λαθεμένων πολιτικών  επιλογών που έχουν υπάρξει από όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, παρόλα αυτά εξακολουθεί και παραμένει αξιόπιστο, κτήμα του Ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση, εάν πράγματι ήθελε να κάνει το σωστό, θα έπρεπε να επιλύσει τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως φορέας κι όχι να επιδιώκει να δημιουργήσει ένα αναξιόπιστο "εξωθεσμικό" σύστημα έκδοσης των συντάξεων, όπου δεν θα υπάρχει κανένας έλεγχος, με ότι αυτό συνεπάγεται.

   3. Να περισώσουμε το φορέα, από την κατασπατάληση εκατομμυρίων χρημάτων, τα οποία προέρχονται από τις εισφορές των ασφαλισμένων μας αλλά και το υστέρημα των φορολογουμένων της χώρας. Αυτά τα εκατομμύρια που πρόκειται να διοχετευθούν για τη δημιουργία αυτού του "εξωθεσμικού" συστήματος των ιδιωτών, θα μπορούσε ο φορέας μας να τα διαθέσει για την προμήθεια σύγχρονων υπολογιστών, για την αναβάθμιση των πληροφοριακών μας συστημάτων, για την ολοκλήρωση του συστήματος έκδοσης των συντάξεων ΑΤΛΑΣ κι εν γένει για την βελτίωση των υποδομών μας, ώστε να βγαίνουν οι συντάξεις μία ώρα γρηγορότερα. Κατόπιν όλων αυτών, με αίσθημα ευθύνης έναντι της Κοινωνίας, αλλά κι έναντι των συναδέλφων μας, που υπομένουν στωικά τα πάντα στους εργασιακούς μας χώρους, όπου έχουμε γίνει ο "σάκος του μποξ" από αγανακτισμένους και ταλαιπωρημένους συμπολίτες μας, επειδή ο κύριος Υπουργός συνειδητά και με μαεστρία μας στοχοποιεί στα ΜΜΕ, μετακυλίοντας στις δικές μας πλάτες τις ευθύνες που φέρει η πολιτική ηγεσία, ενεργούμε υπεύθυνα, ζητώντας από τη δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των εκατομμυρίων ασφαλισμένων μας".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ