Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Ιουν-2021 08:02

  Ανάρπαστα τα tablets με το πρόγραμμα της "Ψηφιακής Μέριμνας"

  Ανάρπαστα τα tablets με το πρόγραμμα της "Ψηφιακής Μέριμνας"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Τα tablet είναι η κερδισμένη κατηγορία των τεχνολογικών λύσεων που μπορούν να επιλέξουν οι δικαιούχοι του προγράμματος της Ψηφιακής Μέριμνας, το οποίο επιδοτεί με το ποσό των 200 ευρώ την αγορά tablet ή υπολογιστή (laptop ή desktop) σε μαθητές και φοιτητές.

  Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί στο σύστημα της Ψηφιακής Μέριμνας 299.642 αιτήσεις, ενώ επιταγές είχαν λάβει 247.088 δικαιούχοι. Συνολικά έχουν εξαργυρωθεί 327.708 voucher των 200 ευρώ για την αγορά 264.343 συσκευών. Απ’ αυτές τις συσκευές οι 193.719 ήταν tablet, οι 60.363 ήταν laptop και μόλις οι 10.261 ήταν desktop υπολογιστές.

  Αν αναλογιστεί κανείς πως, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, τη τελευταία διετία πουλήθηκαν περί τα 340-380 χιλιάδες tablets καθώς και περίπου 540 χιλιάδες laptop κάθε χρόνο, γίνεται κατανοητό πως με τα 560 χιλιάδες voucher που αναμένονται από τη Ψηφιακή Μέριμνα η πίτα της αγοράς -ειδικά στα tablets- θα μεγαλώσει σημαντικά.

  Τα στατιστικά της Ψηφιακής Μέριμνας

  Σημειώνεται πως κάθε δικαιούχος της Ψηφιακής Μέριμνας κάνει μια αίτηση αλλά λαμβάνει ένα voucher για κάθε ωφελούμενο τέκνο. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία κατά μέσο όρο για κάθε αίτηση εκδίδονται 1,65 επιταγές.

  Για κάθε μια συσκευή μπορούν να εξαργυρωθούν έως τρεις επιταγές (δηλαδή μέχρι 600 ευρώ). Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία για κάθε μια αγορά συσκευής αξιοποιούνται κατά μέσο όρο 1,24 επιταγές.

  Ξεκίνησε και ο Β κύκλος

  Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Παρασκευή, ξεκίνησαν να υποβάλλουν αιτήσεις επιχορήγησης και οι δικαιούχοι του Β’ Κύκλου της "Ψηφιακής Μέριμνας", δηλαδή όλοι οι δικαιούχοι που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, ανεξαρτήτως του αν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού (Α21) του ΟΠΕΚΑ.

  Δικαιούχοι της "Ψηφιακής Μέριμνας" είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες λαμβάνουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε επιλέξιμη δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

  Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα των 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.

  Το συνολικό ύψος της προβλεπόμενης χρηματοδότησης για τα voucher φτάνει τα 112 εκατ. ευρώ και οι αιτήσεις και για τους δύο κύκλους του προγράμματος μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουλίου.

  kostaskets@capital.gr 

  Διαβάστε ακόμη:

  - Ξεκίνησε ο Β’ κύκλος της "Ψηφιακής Μέριμνας", έργου του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης "Ελλάδα 2.0"

  - Άρχισαν να εκδίδονται τα κουπόνια για τους δικαιούχους της "Ψηφιακής Μέριμνας"

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ