Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Ιουν-2021 13:26

  Θεσσαλονίκη: Αναστέλλεται από σήμερα η διάθεση των δωρεάν self-tests από τα φαρμακεία

  self test
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην αναστολή της δωρεάν διάθεσης των self-tests στους δικαιούχους προχωρούν από σήμερα τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.

  Παρά τη χθεσινή ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή από τις 19 Ιουνίου, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης σταμάτησαν ήδη τη διάθεσή των self-tests και επιστρέφουν άμεσα όσα έμειναν αδιάθετα στις φαρμακαποθήκες από τις οποίες τα προμηθεύτηκαν.

  Όπως αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, θα εξετάσει το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής της διάθεσής τους σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουνίου.

  Αιτία της απόφασης αυτής, που έλαβε ομόφωνα το ΔΣ του ΦΣΘ σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του, είναι οι δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Άκη Σκέρτσου ότι η κυβέρνηση δρομολογεί τη διακίνηση των self-tests από άλλα κανάλια διάθεσης.

  Όπως επισημαίνει ο ΦΣΘ σε σχετική ανακοίνωση, "εάν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός, αισθανόμαστε ότι για ακόμη μία φορά η πολιτεία εξαπατά με αιφνιδιαστικές αποφάσεις τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή στήριξαν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέσω των συνεταιριστικών φαρμακαποθηκών μας έγινε εφικτή η διανομή των εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα με ταχύτητα και ακρίβεια και στα φαρμακεία μας επωμιστήκαμε το κλείσιμο των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών, δίνοντας σημαντική ώθηση στην εξέλιξη της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού. Στη συνέχεια επωμιστήκαμε και τη διάθεση εκατομμυρίων self tests, συμβάλλοντας στην ταχύτατη διανομή τους και πετυχαίνοντας διαμέσου των φαρμακείων μας το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των σχολείων και της εστίασης".

  Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, "προφανώς η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ή δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος των φαρμακοποιών δεν είναι να βάζουν και να βγάζουν κουτάκια από τα ράφια των φαρμακείων τους, αλλά να χορηγούν με ασφάλεια τα φάρμακα, να δίνουν συμβουλές για τη σωστή λήψη τους με στόχο τη θεραπεία, να προλαμβάνουν τυχόν παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα. Επίσης, να φροντίζουν να βρίσκουν και να τους εξασφαλίζουν τα αναγκαία φάρμακά τους, να ελέγχουν την τακτική λήψη τους και τη συμμόρφωση στις σωστές δοσολογίες για μια ολοκληρωμένη θεραπεία και πολλά άλλα που εμπεριέχονται στον λειτουργηματικό ρόλο των φαρμακοποιών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Όλα αυτά γίνονται έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια των ασθενών με τους οποίους έχει χτιστεί μια αρραγής σχέση εμπιστοσύνης".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ