Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Μαϊ-2021 23:28

  Μ. Θεμιστοκλέους: Εντός Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 18 και άνω

  Μ. Θεμιστοκλέους: Εντός Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 18 και άνω
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού των πολιτών μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, προαναγγέλλοντας πως η πλατφόρμα για να κλείσει ραντεβού η ηλικιακή ομάδα των 18 και άνω θα ανοίξει εντός Ιουνίου.

  Μιλώντας στο Mega, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης κατηγορίας θα πραγματοποιηθούν  μέσα στους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο.

  Όσον αφορά το ενδεχόμενο να λάβουν τρίτη δόση οι πολίτες που εμβολιάστηκαν στην αρχή του προγράμματος ανέφερε ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών και των επιστημόνων.

  Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως το εμβόλιο "είναι το μοναδικό μας όπλο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και σώζουν ζωές" σημείωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προσθέτοντας ότι "βλέπουμε ένα μεγάλο κύμα να εμβολιάζεται παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν".

  Για το θέμα των ραντεβού για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30-44 ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι αυτό εξαρτάται από δύο παραμέτρους. "Μια είναι οι παραδόσεις των νέων εμβολίων και η άλλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στο πρόγραμμα εμβολιασμού".

  "Πλήρη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, όμως σύμφωνα με τους υπολογισμούς στο τέλος Μαΐου θα ανοίξει η κατηγορία 40-44 ετών", τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι πλέον τα διαθέσιμα ραντεβού είναι για τον Ιούνιο.

  Σχολιάζοντας το ζήτημα των ραντεβού που κάποιοι πολίτες δεν έβρισκαν διαθέσιμο άμεσα, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε ότι υπήρχαν διαθέσιμα, αν κάποιος άλλαζε ταχυδρομικό κώδικα και εμβολιαστικό κέντρο. "Ακόμα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και για τα τέσσερα εμβόλια μέσα στο μήνα Μάιο" συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ