Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Απρ-2021 07:41

  Εμβολιασμοί: Μετά τη Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 40

  Εμβολιασμοί: Μετά τη Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 40
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

  Μετά τη Μεγάλη Πέμπτη, όπως λένε οι πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα άνω των σαράντα ετών, οι οποίοι όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας, θα μπορούν να εμβολιάζονται με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

  Σημειώνεται πως από τις αρχές Μαΐου, μετά και από θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και με το εμβόλιο της Johnson&Johnson, που δεν είχαν ξεκινήσει λόγω της διερεύνησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων των περιστατικών θρομβώσεων που είχαν καταγραφεί στις ΗΠΑ.  

  Του ανοίγματος της πλατφόρμας για τους σαραντάρηδες, θα έχει προηγηθεί το Σάββατο το άνοιγμα της πλατφόρμας ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 50-54 και στη συνέχεια το άνοιγμα τη Μεγάλη Τρίτη της δεύτερης παράλληλης εμβολιαστικής γραμμής για όσους είναι μεταξύ 30-39 ετών, μόνο όμως με το εμβόλιο της AstraZeneca.

  "Υπερωρίες" στα εμβολιαστικά κέντρα

  Εντωμεταξύ, αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων για τον εμβολιασμό κατά της covid-19, με επταήμερη λειτουργία και παράταση του ωραρίου λειτουργίας τους έως τις 24:00, όπως επίσης και συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού και των ιδιωτικών κέντρων, προβλέπονται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Υγείας

  Τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν εντός των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, των Νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο, των δημόσιων δομών ΠΦΥ και των Τοπικών Ομάδων Υγείας, καθώς και των εμβολιαστικών κέντρων υψηλής δυναμικότητας που λειτουργούν υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δύνανται να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένων και ημερών αργίας), με ωράριο από τις 7:00 π.μ. έως 24:00, σε δύο βάρδιες.

  Στη μάχη των εμβολιασμών μπαίνει και ο ιδιωτικός τομέας. Ειδικότερα, για την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά της covid 19 και για το χρονικό διάστημα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, στη διαδικασία εμβολιασμού εντάσσονται ιδιωτικά πολυιατρεία, ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια μέσω του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τους.

  Vicky.kourlibini@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Οι ημερομηνίες-ορόσημο που ξεκλειδώνουν τον μαζικό εμβολιασμό

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021