Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Απρ-2021 18:32

  Θεοδωρίδου: Ένα επεισόδιο πιθανό για θρόμβωση σε πάνω από 346.000 εμβόλια της AstraZeneca

  Μ. Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός δεν τελειώνει με την πρώτη δόση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από τις 346.000 δόσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα με το εμβόλιο της AstraZeneca, έχει αναφερθεί στον ΕΟΦ ένα επεισόδιο που έχει χαρακτηριστεί ως πιθανό για θρόμβωση, όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

  Στην ενημέρωση σημείωσε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών παρακολουθεί όλα τα στοιχεία σχετικά με το θέμα των θρομβώσεων και της θρομβοπενία και το εμβόλιο της AstraZeneca.

  Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων πάντως δεν υπάρχει αιτιώδης σύνδεση με το εμβόλιο, όμως αναμένεται πόρισμα της επόμενες ημέρες. Παρά την ανησυχία, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τονίζει πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου υπερτερεί, όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου.

  Από την πλευρά του ο γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είπε πως σήμερα πάμε για νέο ρεκόρ εμβολιασμών, με 53 χιλιάδες εμβολιασμούς.

  Τόνισε ακόμη πως έχουν μειωθεί τα κρούσματα στην ηλικία άνω των 70 ετών και στην ομάδα 60-64 ετών.

  Θεμιστοκλέους: Θα ξεπεράσουν τους 53.000 οι εμβολιασμοί σήμερα

  Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής περισσότερες από 47.000 δόσεις και μέχρις τέλος της ημέρας πιθανόν να ξεπεραστούν οι 53.000 και θα πρόκειται για ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

  Συνολικά έχουν χορηγηθεί 1.847.000 δόσεις. Με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 1.214.000, ποσοστό 11,56% και με τις δύο δόσεις 663.000, ποσοστό 6,31%.

  Αναφέρθηκε επίσης στο χρονοδιάγραμμα παραδόσεων των εμβολίων που προχωρά κανονικά, όπως είπε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ