Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Απρ-2021 15:01

  Στο ΣτΕ το αίτημα Κουφοντίνα να ακυρωθεί η απόφαση για μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

  Απεργία πείνας Κουφοντίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση  ακύρωσης του πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα κατά της απόφασης μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

  Ο Δημ. Σαραφιανός, εκ των δικηγόρων του Κουφοντίνα, ζήτησε από την Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η κ. Σάρπ και εισηγητής ο κ. Αντωνόπουλος) ανέφερε ότι είναι μη νόμιμη η προσβαλλόμενη απόφαση της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου και προσέθεσε ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές κρατουμένων.

  Ακόμη, ο κ. Σαραφιανός υποστήριξε ότι υπό το φως του ισχύοντος Συντάγματος για το επίμαχο θέμα αρμόδια να επιληφθούν είναι Διοικητικά Δικαστήρια, αφού ήδη επιλαμβάνονται επί της εκτέλεσης των χρηματικών ποινών.

  Από την πλευρά του Δημοσίου το μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Παναγιώτης Παππάς, παραστάθηκε με δήλωση (δεν αγόρευσε) και  συντάχθηκε  με την άποψη που εκφράστηκε στην αίτηση αναστολής του ΣτΕ, δηλαδή ότι το όλο θέμα υπάγεται στην αρμοδιότητα των Ποινικών Δικαστηρίων και ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα.

  Τον περασμένο μήνα, το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, απέρριψε την σχετική αίτηση αναστολής. Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά από 66 ημέρες, σταμάτησε την απεργία πείνας και παραμένει προσωρινά στο νοσοκομείο της Λαμίας, μέχρι να αποκατασταθεί η υγεία του.

  Π. Στάθης

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ