Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Μαρ-2021 08:16

  Ο Κουφοντίνας επιμένει και η Δικαιοσύνη αποφασίζει

  Απεργία πείνας Κουφοντίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκεται η υπόθεση του Δημ. Κουφοντίνα, καθώς εκκρεμεί στο Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας, το αίτημά του για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού αλλά και ακύρωσης της απόφασης της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου την οποία θεωρεί παράνομη.

  Οι δικαστικές προσφυγές του Δημ. Κουφοντίνα πιθανόν θα εισαχθούν σήμερα στο Δικαστικό Συμβούλιο, ενώ ήδη η εισαγγελέας έχει προτείνει από την περασμένη Παρασκευή να απορριφθούν .

  Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Λαμίας πρότεινε να απορριφθεί "ως απαράδεκτο" το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό, στο δε αίτημα για ακύρωση της απόφασης Νικολάου η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχτεί το δικαστήριο αναρμόδιο, διότι πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη και αρμόδια να την κρίνουν είναι τα διοικητικά δικαστήρια.

  59η μέρα

  Ο καταδικασμένος τρομοκράτης της 17Ν, διανύει την 59η ημέρα απεργία πείνας. Την περασμένη Παρασκευή με απόφαση των γιατρών και μετά από εισαγγελική διάταξη, ο Κουφοντίνας ενυδατώθηκε αφού παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια: "Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του,  όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας", ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

  Μάλιστα νεότερη εισαγγελική διάταξη ζητεί από τους γιατρούς να πράξουν ότι είναι ιατρικώς αναγκαίο για να μην υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του.

  "Επιμένω"

  Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης Κουφοντίνας σύμφωνα με το eksegersi.gr, είναι εξαντλημένος, όμως έχει διαύγεια και επαφή με το περιβάλλον, και επιμένει, στα όσα διεμήνυσε την Πέμπτη:

  "Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη μεταγωγή μου στον Δομοκό και να με μεταφέρουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος τους, που τον ψήφισαν ειδικά για μένα. Πολιτική είναι η απόφαση της μεταγωγής μου στον Δομοκό, πολιτικά να το λύσουν".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ