Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Μαρ-2021 08:11

  Σήμερα η δεύτερη "απόπειρα" του Κουφοντίνα να επιστρέψει στον Κορυδαλλό

  Σήμερα η δεύτερη "απόπειρα" του Κουφοντίνα να επιστρέψει στον Κορυδαλλό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Δεύτερη απόπειρα να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, κάνει σήμερα ο καταδικασμένος ως τρομοκράτης της 17Ν , Δημ. Κουφοντίνας, ο οποίος διανύει την 57η ημερα απεργίας πείνας και 11η δίψας.

  Μετά την απόρριψη του αιτήματος αναβολής (ή διακοπής) της ποινής, το οποίο απορρίφθηκε ομόφωνα και με σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, η δεύτερη πράξη παίζεται σήμερα.   

  Σε συμβούλιο

  Η εισαγγελέας εισαγάγει στο δικαστήριο εκτέλεσης Ποινών (το οποίο συνεδριάζει ως Συμβούλιο) δεύτερη αίτηση η οποία υποβλήθηκε από τον Κουφοντίνα και τους συνηγόρους του (Κούρτοβικ, Σοφός) και ζητεί:

  -Να ελεγχθεί  η νομιμότητα της απόφασης της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, με την οποία μετατέθη στις φυλακές Δομοκού

  -Να ακυρωθεί αυτή η απόφαση και να αναβιώσει η απόφαση μεταγωγής του στις φυλακές Κορυδαλλού

  -Να ανασταλεί η απόφαση (μεταγωγής στο Δομοκό) μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Λαμίας.

  Ουσιαστικά οι συνήγοροι ζητούν να  ελεγχθεί κατά πόσο ήταν σύννομη η απόφαση για μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού και όχι στον Κορυδαλλό όπου βρισκόταν πριν βρεθεί στην "Κασσαβέτεια" (Αγροτικές Φυλακές).

  Πάντως σημαντικό θεωρείται το γεγονός οτι στην Εισαγγελία Λαμίας, μετά από σχετικό αίτημα, υπήρξε απάντηση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, πως το σχετικό αίτημά του εκεί για να μεταχθεί εκ νέου στον Κορυδαλλό (και αν ακυρωθεί αυτή στο Δομοκό), εκκρεμεί προς εξέταση.  

  Κουφοντίνας: Συνεχίζω την απεργία πείνας

  Πως θα συνεχίσει την απεργία πείνας πάντως φέρεται να διεμήνυσε μετά την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία απορρίφθηκε η αιτησή του για αναβολή της ποινής του ο Δημ. Κουφοντίνας: "Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη μεταγωγή μου στον Δομοκό και να με μεταφέρουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος τους, που τον ψήφισαν ειδικά για μένα. Πολιτική είναι η απόφαση της μεταγωγής μου στον Δομοκό, πολιτικά να το λύσουν", ανέφερε σύμφωνα με το eksegersi.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ