Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Μαρ-2021 15:47

  Απορρίφθηκε από το δικαστήριο το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα

  Απορρίφθηκε από το δικαστήριο το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:39

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Απορρίφθηκε ομόφωνα από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, το αίτημα του Δημ. Κουφοτνίνα για αναστολή της ποινής του: "Η  αντιμετώπιση της σοβαρής ασθενείας μπορεί να γίνει μέσω της ιατρικής βοήθειας που του προσφέρεται. Ο αιτιών είναι αυτός που θέτει ως προϋπόθεση τη διακοπή της έκτισης της ποινής για να δεχτεί ιατρική βοήθεια. Το δικαστήριο κρίνει πως η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση" είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

  Τι είπε η εισαγγελέας

  Προηγουμένως η εισαγγελέας, είχε προτείνει το ίδιο: 

  Η εισαγγελέας ουσιαστικά είπε ότι η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας,  συνίσταται σε δική του επιλογή: "Ο νόμος απαιτεί ο κρατούμενος να πάσχει από μόνιμη και χρόνια πάθηση και όχι από προσωρινή. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια σοβαρή διατάραξη των ζωτικών του οργάνων, που συνίσταται σε επιλογή του ίδιου του κρατούμενου, με πλήρη συνείδηση. Ο ίδιος συναινεί και αποδέχεται τις επιπλοκές της υγείας του. Επίσης δεν πληρείται ούτε ο άλλος όρος του νόμου αυτός της υπέρμετρα σκληρής μεταχείρισης. Η συνέχιση της έκτισης της ποινής του γίνεται μέσα στο νοσοκομείο. Αμέσως μόλος σταματήσει την απεργία πείνας θα δεχτεί την ιατρική φροντίδα" ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας.

  Λίγο νωρίτερα, εξετάσθηκε ως μάρτυρας γιατρός από την ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, ο οποίος ανέφερε πως η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι σε οριακή κατάσταση.

  Εισαγγελέας: Πάσχει από κάποια πάθηση;

  Μάρτυρας: Δεν λέγεται ακριβώς πάθηση η απεργία πείνας αλλά οι ζωτικές του λειτουργίες είναι οριακά.

  Εισαγγελέας: Έχει κάποια ασθένεια;

  Μάρτυρας: Καμία επισήμως.

  Εισαγγελέας: Υπάρχουν συμπτώματα απειλητικά για τη ζωή του;

  Μάρτυρας: Υπογλυκαιμία, αναιμία, αλλά δεν είναι διαβήτης ή στεφανιαία νόσος, αλλά επιπλοκές της άρνησης του να φάει.

  Μετά την εισαγγελική πρόταση, ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα Θέμης Σοφος σχολίασε: "Η πολιτεία δεν πρέπει να εκδικηθεί. Είναι θέμα ημερών, μπορεί και ωρών. Αν πεθάνει, θα γράφει η ιατροδικαστική "ανακοπή καρδιάς" και θα έχετε και μια συγκεκριμένη ασθένεια".

  Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: Την απόρριψη του αιτήματος του Δημ. Κουφοντίνα να ανασταλεί η ποινή του πρότεινε πριν από λίγο η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας.

  Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό η διάταξη που προβλέπει αναβολή εκτέλεσης ποινής αναφέρεται σε κρατούμενο που πάσχει από σοβαρή ασθένεια και όχι  σε κρατούμενο που προκαλεί ο ίδιος βλάβη στον εαυτό του.

  Επίσης, όπως σημείωσε και να αναβληθεί η ποινή του θα μείνει στο νοσοκομείο γιατί η αποκατάσταση θα πάρει πολύ χρόνο ενώ είναι άγνωστο αν θα διακόψει την απεργία πείνας-δίψας καθώς το αίτημά του είναι η μεταγωγή. 

  Διαβάστε ακόμη

  Πρωτοδικείο Λαμίας: Δυο αιτήσεις και μια κρίσιμη μέρα για την υπόθεση Κουφοντίνα

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ