Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Μαρ-2021 18:22

  Ρεκόρ εμβολιασμών σήμερα, θα αγγίξουν τις 34 χιλιάδες

  Αυτή θα είναι η σειρά που θα γίνουν οι εμβολιασμοί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ρεκόρ εμβολιασμών αναμένεται να σημειωθεί σήμερα, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19. 

  Μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται να γίνουν 34 χιλιάδες εμβολιασμοί, ενώ από τον Δεκέμβριο έχουν πραγματοποιηθεί 915 χιλιάδες εμβολιασμοί, πρόσθεσε. Τόνισε επίσης πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς.

  Στο θέμα των εμβολίων, τα οποία όπως είπε χαρακτηριστικά, καθορίζουν το μέλλον αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Όπως τόνισε, έχουν περάσει δύο μήνες από τον πρώτο εμβολιασμό στη χώρα μας, με το πιο δύσκολο στη διαχείριση εμβόλιο.

  Πλέον, η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των εμβολίων εξελίσσεται παράλληλα με την εμβολιαστική διαδικασία. "Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί σήμα για σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια", είπε η κ. Θεοδωρίδου, τονίζοντας πως και τα τρία εμβόλια που γίνονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας έχουν υψηλή αποτελεσματικότητα ειδικά στην αποφυγή βαριάς νόσησης. 

  Όσον αφορά το εμβόλιο της Johnson, το οποίο διαφέρει στο ότι απαιτείται μια μόνο δόση, έχει 100% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη του θανάτου από το ιό.

  Υπογράμμισε πως ο ιός παραμονεύει και πως και μετά τον εμβολιασμό θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

  Β. Κουρλιμπίνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ