Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Ιαν-2021 17:07

  Μάτι: Ο ανακριτής ζητεί για 3η φορά διώξεις για κακούργημα σε στελέχη Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας

  Μάτι: Ο ανακριτής ζητεί για 3η φορά διώξεις για κακούργημα σε στελέχη Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Νέο αίτημα για την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δέκα προσώπων, υποβάλλει προς την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο "Μάτι" τον Ιούλιο του 2018.

  Στην αναζήτηση ευθυνών για την εθνική τραγωδία με τους 102 απανθρακωμένους συνανθρώπους μας ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, αναφέρει στο αιτημά του πώς συγκεντρώθηκαν νέα στοιχεία βάση των οποίων προκύπτουν εγκληματικές παραλείψεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένων επιτελικών στελεχών της στην οργάνωση της πυρόσβεσης, στη χρήση των εναέριων μέσων και γενικά στην κινητοποίηση όσων μέσων μπορούσαν να διατεθούν για την έγκαιρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική τον μαύρο Ιούλιο του 2018.

  Τρίτη φορά

  Είναι η τρίτη φορά που ο ανακριτής υποβάλλει αίτημα για άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο σε βάρος τουλάχιστον 10 υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες τα συγκεκριμένα πρόσωπα μπήκαν στο στόχαστρο του ανακριτή καθώς φέρονται τις κρίσιμες ώρες να "επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία" ήταν επί της ουσίας απόντες χωρίς να συνδράμουν - ως όφειλαν - ούτε στο στάδιο της εκκένωσης της περιοχής που καιγόταν.

  Για την ακρίβεια ο κ. Μαρνέρης για τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους σημειώνει μεταξύ άλλων ότι με τις ιδιότητές τους μπορούσαν να προβλέψουν "το βαρύτερο αποτέλεσμα  που τελικά επήλθε αποδεχόμενοι  αυτό, καθώς  δεν αξιοποίησαν έγκαιρα  τα διαθέσιμα μέσα…. (…) Σε βάρος τους δεν προκύπτουν απλώς σοβαρές ενδείξεις  για αμέλεια ως προς τα καθήκοντά τους , η οποία οδήγησε αιτιακά σε θανάτους και σωματικές βλάβες , αλλά σοβαρές ενδείξεις  για ενδεχόμενο δόλο  ως προς την πρόκληση του κινδύνου , ήτοι ενδεχόμενο δόλο  για την τοποθέτηση των θυμάτων από ασφαλή σε μη ασφαλή θέση  που τα κατέστησε αβοήθητα  και μη δυνάμενα να διαφύγουν του κινδύνου  καθώς και τον ενδεχόμενο δόλο  για την άφεση των θυμάτων αβοήθητων".

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ