Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Ιαν-2021 00:02

  Νέες τουρκικές Navtex για περιοχές στο βόρειο Αιγαίο και μεταξύ Ρόδου - Καστελορίζου

  Νέες τουρκικές Navtex για περιοχές στο βόρειο Αιγαίο και μεταξύ Ρόδου - Καστελορίζου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η διάρκεια και συνέπεια στην αποχή προκλήσεων, που ζητεί η Αθήνα αλλά και η Ε.Ε από την Άγκυρα , διακόπτεται ξανά από μια σειρά navtex  για τουρκικές ασκήσεις σε περιοχές του βόρειου Αιγαίου, ανατολικά του Αγίου Όρους, αλλά και στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου - Καστελόριζου και νότια του νησιωτικού συμπλέγματος στο διάστημα από τις 11 έως 14 Ιανουαρίου.

  Πρόκειται για περιοχές που η αρμοδιότητα για την έκδοση ναυτικών οδηγιών ανήκει στην Ελλάδα, όπως σημειώνει ο ιστότοπος της ΕΡΤ.

  Την Τετάρτη, στο μεταξύ, στην περιοχή των Ιμίων – όπου κάθε χρόνο τέτοια εποχή ανοίγει η περίοδος ψαρέματος της τσιπούρας – σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησε να αποτρέψει ελληνικά καΐκια και να διευκολύνει τουρκικά.

  Οι Έλληνες ψαράδες κάλεσαν το λιμενικό που έφτασε άμεσα.

  Κατά τη διάρκεια των ελιγμών το τουρκικό σκάφος επακούμβησε στο πλωτό του Λιμενικού Σώματος και προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στο μπαλόνι του.

  Κατά τη συνήθη τακτική της, η τουρκική Ακτοφυλακή προχώρησε στον προκλητικό ισχυρισμό ότι τα ελληνικά σκάφη δεν βρίσκονταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ