Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Δεκ-2020 10:23

  Η χλιδάτη ζωή της οικογένειας Κουτσολιούτσου

  Η χλιδάτη ζωή της οικογένειας Κουτσολιούτσου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Πόσες τηλεφωνικές συνδέσεις "αντέχει” μια τριμελής οικογένεια; Πόσα αμαξίδια του γκολφ χρειάζεται ένας παίκτης του γνωστού αθλήματος; Αλήθεια πόσο μπορεί να κοστίσει ένα πάρτι στις Σπέτσες; 

  Αν είσαι η οικογένεια του Κουτσολιούτσου τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα, αφού τα πληρώνει άλλος και εν προκειμένω η Folli Follie η οποία κάλυπτε, όπως προκύπτει από την ενδιάμεση έκθεση της PwC, τα έξοδα της οικογένειας Κουτσολιούτσου για να κάνει χλιδάτη ζωή.

  Από τα ευρήματα της PwC προκύπτει ότι η τριμελής οικογένεια χρειαζόταν περισσότερες από 41 τηλεφωνικές συνδέσεις τις οποίες πλήρωνε η Folli Follie, 48 golf trikes, ξυλεία από την Ταϊλάνδη, και χαλιά, έπιπλα ακόμη και ομπρέλες για την αγορά των οποίων πλήρωσε η Folli Follie.

  Η PwC εντόπισε ότι η Folli Follie επιβαρύνθηκε την περίοδο 2016-2018 με τη χρήση κινητών τηλεφώνων από προσωπικό του σκάφους της οικογένειας Κουτσολιούτσου ενώ επιπλέον επιβαρυνόταν με 18 προσωπικές συνδέσεις της οικογένειας, τέσσερις συνδέσεις για τις οικίες στις Σπέτσες και στην Κηφισιά και μέχρι 19 συνδέσεις σε σκάφη και αεροσκάφη.

  Την περίοδο 2004-2008 η εταιρεία πλήρωσε για προσωπικούς σκοπούς της οικογένειας Κουτσολιούτσου και για τον εξοπλισμό ή/και ανακαίνιση των οικιών τους, χαλιά, έπιπλα, ομπρέλες κ.ά. το συνολικό ποσό των 125.477 ευρώ.

  Για την αγορά 48 golf trikes το 2008 η εταιρεία πλήρωσε συνολικά 36.708 δολάρια. Κάποια από τα golf trikes παραχωρήθηκαν στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο μέσω αυτοπαράδοσης. Επίσης εντοπίστηκε τιμολόγιο που είχε εκδοθεί στο όνομα της Folli Follie για εισαγωγή ξυλείας από την Ταϊλάνδη το 2007, συνολικής αξίας 45.007 δολάρια και ενώ παραμένει άγνωστος ο σκοπός της εισαγωγής ξυλείας από την εταιρεία υπάρχει χειρόγραφη σημείωση στα έγγραφα που εντοπίστηκαν που αναφέρει το όνομα της εταιρείας "xxxx” και εκτιμάται πως το έξοδο αυτό σχετίζεται με τον στενό συνεργάτη της εταιρείας κ. Ν. Π.

  Η αφαίμαξη της Folli Follie από την οικογένεια Κουτσολιούτσου δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά. Σε σχέση με τη δεξίωση - πάρτι τον Αύγουστο του 2014, η Κατερίνα Κουτσολιούτσου ήταν παραλήπτης email βάσει του οποίου η Folli Follie θα επιβαρυνόταν με 27.139,97 ευρώ και η ίδια με 21.376,76 ευρώ. Η PwC δεν επιβεβαίωσε αν τελικά καταβλήθηκε από την εταιρεία το συγκεκριμένο ποσό. 

  Η PwC εντόπισε επίσης τιμολόγια που είχαν εκδοθεί στο όνομα της Folli Follie το 2016 και το 2017 για "Αντικατάσταση φίλτρου νερού και καθαρισμού κοντέινερ ψυγείου” και για "Απεντοιχισμό τριών συσκευών και μεταφορά στο σέρβις. Αντικατάσταση των υλικών, έλεγχο, καθαρισμό και εντοιχισμό στην οικία” ποσού 573,41 ευρώ που αφορούσαν στην οικία στην Κηφισιά.

  Η Folli Follie συνέχισε να επιβαρύνεται με έξοδα της οικογένειας αφότου είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο. Στις 28 Ιουνίου του 2018 πλήρωσε 7.500 ευρώ για την εκτίμηση της αγοραίας αξίας ακινήτων στις Σπέτσες. Η εκτίμηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της από 21 Μαΐου του 2018 σύμβασης δανείου μεταξύ της Petrus AG ως δανειστή και του Δημήτρη Κουτσολιούτσου ως δανειζόμενου.

  Επίσης, στο όνομα της ελεγχόμενης από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο εταιρείας Landocean αγόρασε μια Bentley και ένα Land Rover. H Folli Follie επιβαρύνθηκε ακόμη με 395.000 ευρώ για την απόκτηση 7 αυτοκινήτων και με έξοδα μίσθωσης για άλλα αυτοκίνητα από την εταιρεία μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης που είχαν παραχωρηθεί προς χρήση σε μέλη της οικογένειας. 

  Διαβάστε ακόμη

  * Όλη η έκθεση-καταπέλτης της PwC για τα έργα και τις ημέρες της οικογένειας Κουτσολιούτσου στην Folli Follie

  * Folli Follie: Ο βουλευτής που είχε "κάποιες ανάγκες" (€80.000) και τα mail που αναφέρουν "πλήρη στήριξη" του Μαξίμου

  * Υπάλληλος Folli Follie προς Κουτσολιούτσο: Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο , ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ