Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Δεκ-2020 18:09

  Folli-Follie: Ορίστηκε εισαγγελέας για να αποφασίσει αν θα στείλει τον φάκελο για τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

  Folli-Follie: Ορίστηκε εισαγγελέας για να αποφασίσει αν θα στείλει τον φάκελο για τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένα φάκελο με βαριές- απαξιωτικές- περιγραφές και στοιχεία σε βάρος δυο πρώην υπουργών και δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με χειρισμούς στην υπόθεση Folli-Follie, κρατάει στα χέρια του ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών ο οποίος τις επόμενες μέρες θα αποφασίσει αν θα στείλει και για ποιους τη δικογραφία στη Βουλή για να κινήσει κοινοβουλευτική διαδικασία σε βάρος τους.

  Στο "μικροσκόπιο" του εισαγγελέα έχουν μπει τα νέα στοιχεία για τη Follie Folli τα οποία περιλαμβάνονται στην ενδιάμεση έκθεση της PwC , η οποία παραδόθηκε προ ημερών στην ανακρίτρια και περιλαμβάνει email που περιγράφουν "στήριξη" προς την εταιρία από κεντρικά στελέχη του -τότε- κυβερνώντος κόμματος, τον Μάιο του 2018 , όταν και μπήκε στη δίνη της δικαστικής διερεύνησης. Υπενθυμίζεται πως οι αναφορές (στην εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ υπαλλήλου και των Κουτσολιούτσων) αφορούν τους Αλέκο Φλαμπουράρη, Αλ. Χαρίτση, Μάκη Μπαλαούρα και Στ. Αραχωβίτη.

  Ο σχετικός φάκελος του απεστάλη πριν λίγες ημέρες από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση προκειμένου να διερευνήσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας ως πλέον αρμόδιος, αν προκύπτουν τυχόν ποινικές ευθύνες για πολιτικά αλλά και άλλα φυσικά πρόσωπα. Στην περίπτωση που διαπιστώσει ότι όντως προκύπτουν, για τα μεν πολιτικά η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή, για τα δε φυσικά θα ασκήσει ποινική δίωξη και θα στείλει το φάκελο στην ανακρίτρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ