Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Δεκ-2020 17:43

  Αρχειοθετήθηκε οριστικά η μήνυση επενδυτών για ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην υπόθεση "Folli Follie"

  Αρχειοθετήθηκε οριστικά η μήνυση επενδυτών για ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην υπόθεση "Folli Follie"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Στο αρχείο πήγε οριστικά η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τυχόν ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μετά από μήνυση επενδυτών που κατήγγειλαν ουσιαστικά ελλιπείς ελεγχους στη Folli Follie

  Οι μηνυτές, υποστήριζαν πως παρότι υπήρχε σχετική καταγγελία από το 2015, δηλαδή τρία χρόνια πριν γίνει γνωστό το σκάνδαλο, δεν έγινε ενδελεχής έρευνα των οικονομικών της εταιρείας, κάτι που θα είχε μειώσει την οικονομική ζημία που υπέστησαν οι μικρομέτοχοι και οι επενδυτές.

  Τελικά με διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών, η οποία επικύρωσε την πράξη αρχειοθέτησης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε καθώς "δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σε βάρος καταγγελλόμενων προσώπων για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος" που τους καταλόγιζαν, με μήνυσή τους, 19 επενδυτές της Folli Follie.

  Οι μηνυτές στράφηκαν εναντίον τους για σκόπιμη αδράνεια και "προχειρότητα" στους ελέγχους των ισολογισμών της εταιρείας.

  Το γεγονός όμως ότι εκείνη η καταγγελία ήταν ανώνυμη και τα στοιχεία που περιελάμβανε ήταν ισχνά, δεν θεωρήθηκαν επαρκή για να προχωρήσει αμέσως ο έλεγχος. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς που αρχειοθέτησε τη μήνυση αλλά και ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών ο οποίος επικύρωσε, με διάταξή του, την αρχειοθέτηση, μετά την εκ νέου προσφυγή των μηνυτών.

  Τα καθοριστικά στοιχεία για την αποκάλυψη του σκανδάλου ετέθησαν υπόψη των αρμοδίων ελεγκτικών αρχών πολύ αργότερα, όταν έφτασαν από την Ασία, όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στη διάταξη του εισαγγελέα.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ