Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 07-Νοε-2020 14:45

  Κ. Σημίτης: Η αντιπολίτευση θα έπρεπε να βοηθήσει αντί να επιβεβαιώνει μια γνωστή αντιπαλότητα

  Κ. Σημίτης: Η αντιπολίτευση θα έπρεπε να βοηθήσει αντί να επιβεβαιώνει μια γνωστή αντιπαλότητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αντιπλότευση θα έπρπε να βοηθήσει σε μια πληρέστερη εικόνα της αντιμετώπισης των προβλημάτων αντί να επιβεβαιώνει κάθε φορά μια γνωστή αντιπαλότητα, χωρίς να αναδεικνύει το ουσιαστικό περιεχόμενο των διαφορών, σημειώνει μεταξύ άλλων ο Κώστας Σημίτης σε άρθρο του στα "Νέα Σαββατοκύριακο", με τίτλο "Αντιπολίτευση;".

  Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, "το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης προσωποποιεί το θέμα. Θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός 'δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να υπάρχει αντίλογος... για τις παλινωδίες που οδήγησηαν στο νεό lockdown'. Ποια γεγονότα θεωρεί ως παλινωδία; Τον τουρισμό, τις καλοκαιρινές διακοπές; Αλλά αυτά υπήρχαν και σε άλλα κράτη".

  Και συνεχίζει επισημαίνοντας: "Αλλο κόμμα της αντιπολίτευσης κατήγγειλε τους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης που αποτυγχάνουν και τη χρησιμοποίηση ως ασπίδας τους επιστήμονες. Ποιοι είναι οι αυτοσχεδιασμοί της κυβέρνησης δεν αναφέρεται".

  "Οσον αφορά την επίκληση της γνώμης των επιστημόνων, τα κράτη της Ευρώπης ζήτησαν και ζητούν την εισήγηση των επιστημόνων. Συζητούν μαζί τους προσπαθούν να διαμορφώσουν με βάση τις εισηγήσεις τους, που δεν συμπίπτουν πολλές φορές, τα αναγκαία μέτρα λαμβάνοντας υπόψη και τις οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους, που είναι υποχρέωση καθες κθβέρνησης να εξετάζει. Οι δηλώσεις αυτές της αντιπολίτευσης δεν είναι εξαίρεση σε σχέση με δηλώσεις της και για άλλα θέματα,. Ο τρόπος αυτός αντίδρασης δείχνει μια από τις μεγάλες αδυναμίες της ελληνικής πολιτικής ζωής", προσθέτει ο κ. Σημίτης.

  "Χρέος της αντιπολίτευσης είναι να επισημαίνει τις αρνητικές πλευρές της κυβερνητικής δραστηριότητας, αλλά και να έχει και η ίδια στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία ένα κατανοητό και εφαρμόσιμο σχέδιο αντιμετώπισης", σχολιάζει απευθυνόμενος προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ