Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Νοε-2020 13:09

  Νέα δικαστικά πυρά Καλογρίτσα κατά Νίκου Παππά και Χούρι για τον τηλεοπτικό διαγωνισμό του 2016

  Νέα δικαστικά πυρά Καλογρίτσα κατά Νίκου Παππά και Χούρι για τον τηλεοπτικό διαγωνισμό του 2016
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Νέα πυρά κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και της οικογένειας Χούρι, ιδιοκτητών του κολοσσού CCC, εξαπέλυσε ο λεγόμενος και "κόκκινος εργολάβος" Χρήστος Καλογρίτσας κατά τη σημερινή κατάθεσή του ενώπιον του πταισματοδίκη, που διερευνά τις καταγγελίες της εταιρείας Τοξότης για όσα έγιναν στο παρασκήνιο του τηλεοπτικού διαγωνισμού του 2016.

  Ο εργολάβος εμμένει στα όσα ανέφερε στο υπόμνημά του τον περασμένο Σεπτέμβριο και δεν αποκλείεται μάλιστα να δώσει και νέα στοιχεία για την υπόθεση που αφορά την εικονική σύμβαση 3 εκατομμυρίων ευρώ με τον λιβανέζικο κολοσσό CCC και τον ρόλο που είχε ο τότε υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και άλλα στελέχη του Μαξίμου σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

  Η κλήτευσή του ως μάρτυρα έγινε στο πλαίσιο εισαγγελικών ερευνών που είναι σε εξέλιξη μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ο ίδιος τον περασμένο Ιούλιο.

  Μεταξύ άλλων στο υπόμνημά του αναφερόταν:

   
  "Ειδικότερα, το φθινόπωρο του 2015, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας κλήθηκε  από μία  ομάδα σημαντικών στελεχών, η ευθύνη  της οποίας (ομάδας) είχε ανατεθεί στον κατά  τον οικείο χρόνο Υπουργό Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά,  Υπεύθυνο  ως  εκ της άνω ιδιότητάς  του  για τα θέματα που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόραση και του ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και  της εμπιστοσύνης  προς το πρόσωπό του και αντιστρόφως να τους  "δανείσει" το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και  να μπει "μπροστινός" και μόνο για  τη συμμετοχή  σε Διαγωνισμό που θα  διενεργούνταν  για  τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου  μέσω αυτού  να  καταφέρουν  να λάβουν   μία  τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο  για  την υποστήριξη  της πολιτικής  τους. 
   
  Η εντολή  τους  ήταν σαφής: ο Χρήστος Καλογρίτσας θα  έβαζε το όνομά του και μόνο, ενώ αυτοί θα εισέφεραν τα  χρήματα και θα  είχαν  την πλήρη ευθύνη,  οργάνωση, διοίκηση και  εποπτεία  του όλου εγχειρήματος. Μάλιστα  ήδη είχαν επιλέξει εκείνα τα  στελέχη που θα υλοποιούσαν αυτό το εγχείρημα  και τα οποία ήδη είχαν αρχίσει να  εργάζονται για την επίτευξη αυτού του σκοπού, συγκροτώντας μάλιστα και ομάδες εργασίας  που  εργάζονταν εντατικά  προς αυτήν την  κατεύθυνση".
   
  Στο 34σελιδο υπόμνημα του κ. Καλογρίτσα που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα και διαβιβάστηκε στον πταισματοδίκη αποκαλύπτεται το παρασκήνιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016 και καταγγέλλει πως ο Νίκος Παππάς "τον έστειλε στους επιχειρηματίες Μαρινάκη και Κοντομηνά για να ζητήσει χρήματα".

  Ο Χρήστος Καλογρίτσας, ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο Λιβανέζικος κατασκευαστικός κολοσσός CCC, ιδιοκτησίας της οικογένειας Χούρι, του ζήτησε πίσω 3εκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας ένα συμφωνητικό υπεργολαβίας για ένα έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Καλογρίτσας εξεμάνη πως επρόκειτο για εικονική σύμβαση, με "κουμπάρους" τον Νίκο Παππά και το White Ηouse, για να καλύψει την εγγυητική επιστολή στα τελη Αυγούστου του 2016, ώστε να πάρει τηλεοπτική άδεια:
   
  "Και  εδώ πράγματι  είναι  το σημείο της απόλυτης απογοήτευσης, της προδοσίας   και της διάψευσης  της εμπιστοσύνης ,αφού τα  άνω  στελέχη, τα οποία  επί σειρά ετών εμπιστευόταν και τις εντολές  των οποίων εκτελούσε πιστά, δεν αξίωσαν από την CCC  και τον Samer Khouri   την τήρηση  της συμφωνίας, που οι ίδιοι  είχαν κλείσει μαζί τους, αλλά  αντιθέτως εγκατέλειψαν  τον Χρήστο Καλογρίτσα και την οικογένειά του, και  τους  θυσίασαν προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν την πλευρά  της CCC και  του ιδιοκτήτη της - Samer Khouri", αναφέρει ο κ. Καλογριτσας στο υπόμνημά του.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ