Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Οκτ-2020 12:52

  Τ. Θεοδωρικάκος: Το ΥΠΕΣ και το ΕΚΔΔΑ στηρίζουν το ψηφιακό ΚΕΠ

  Θεοδωρικάκος σε Καστανίδη: Είσαι επαγγελματίας της πολιτικής - Άγρια κόντρα στην Βουλή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπέγραψαν οι υπουργοί, Τάκης Θεοδωρικάκος και Κυριάκος Πιερρακάκης, με σκοπό την επιμόρφωση των υπαλλήλων των ΚΕΠ, τον εμπλουτισμό των ψηφιακών γνώσεων και τη βελτίωση της απόδοσης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου.

  Η υπογραφή του μνημονίου ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια διημερίδας που πραγματοποιεί το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) με θέμα "ΚΕΠ και ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών (mykeplive + gov.gr)".

  Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων επιμόρφωσης αναλαμβάνει το ΕΚΔΔΑ. Οι θεματικές των σεμιναρίων που απευθύνονται στους υπαλλήλους των ΚΕΠ αφορούν στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση και στην Οργάνωση, Λειτουργία, Επικοινωνία, Νομοθεσία και Αρμοδιότητες Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

  Επιπλέον, επισημοποιήθηκε η ένταξη του Δήμου Αθηναίων στο πρόγραμμα myKEPlive. Χρησιμοποιείται ήδη από 60 δήμους και 75 ΚΕΠ και συνολικά έως την 30ή Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε περίπου δύο μήνες λειτουργίας, είχαν διεκπεραιωθεί 830 βιντεοκλήσεις για εξυπηρέτηση πολιτών.

  Ο κ. Θεοδωρικάκος, στον χαιρετισμό του, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του ΕΚΔΔΑ "δημιουργικό κρίκο στην αλυσίδα μεταρρυθμίσεων" που κάνει η κυβέρνηση και τόνισε: "Αυτή η κυβέρνηση, εκ μέσω δύο τεραστίων κρίσεων που αντιμετωπίζει η χώρα (κορονοϊός, τουρκική προκλητικότητα), προωθεί στην πράξη με ταχύτητα, σχέδιο και αποτελεσματικότητα πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την εικόνα της Ελλάδας και προωθούν το επίπεδο εξυπηρέτησης των Ελλήνων πολιτών και της υγιούς επιχειρηματικότητας".

  Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε πως "δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι τους μήνες της καραντίνας επιταχύνθηκε η ψηφιακή μεταρρύθμιση του ελληνικού Δημοσίου, ενισχύθηκε η κοινωνική πολιτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η συνεργασία της με το κράτος και έγιναν πράξη καινοτόμες μορφές διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα".

  Τέλος, υπογράμμισε ότι το ψηφιακό ΚΕΠ είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα αυτών των μεταρρυθμίσεων, καθώς και ότι "τα ΚΕΠ είναι ένας πετυχημένος θεσμός και είναι υπερώριμη η αναβάθμισή τους με την ηλεκτρονική παροχή υπηρεσιών και αυτό θα δώσει ένα κίνητρο στους εργαζομένους στα ΚΕΠ να γίνουν πιο παραγωγικοί".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ